Internetes bélyegsorozatot ad ki a tízéves Index

2009.05.21. 10:47 Módosítva: 2009.05.21. 10:47

AZONNAL KÖZÖLHETŐ!

Na mi van, miért nem közlik már?!

Budapest, 2009. 05. 21. – A világon elsőként elektronikus levelekhez (úgynevezett emailekhez) használható bélyegeket bocsát ki a tízéves Index.hu. Az emailbélyeg-sorozat Illés A. Etele számítógépes grafikus munkája.

– A célunk egy európai követelményeknek is megfelelő, értékközpontú bélyeg megalkotása volt, amely tükrözi azt a minőségi szemléletet, amelyet az Index.hu Zrt. a sajtómegoldások terén képvisel – nyilatkozta a projekt vezetője, Illés A. Etele.

A bélyegsorozat egyes elemei úgynevezett attachment technológiával "ragaszthatók fel" az elektronikus levelekre. Egyetlen internetes üzenetre több bélyeget is "fölnyalhat" az ügyfél.

– A fölragasztható bélyegek számát csakis a fogadó elektronikus postaládájának mérete, illetve a fogadó levélkiszolgáló (mailszerver) beállításai korlátozhatják. Mindazonáltal nem ajánljuk kedves ügyfeleinknek, hogy egy elektronikus üzenetet harmincnál több bélyeggel lássanak el – hangsúlyozta Fenyő Balázs, az Index technikai csapatának vezetője. Fenyő szerint az Index által kifejlesztett bélyegek a felhasználók számára semmilyen biztonsági kockázatot nem jelentenek.

Fenyő úgy véli, hogy az Index jubileumi bélyegei korlátozásokkal ugyan, de használhatók válaszlevelekhez (reply) és továbbított üzenetekhez (forward) is. A cég fejlesztői jelenleg is dolgoznak a CC és BCC funkciókkal is hibátlanul működő elektronikus bélyegek kifejlesztésén.

Az Index jubileumi bélyegsorozatának minden darabja tízforintos névértéken kerül forgalomba. A bélyegek 13 forintos egységáron megrendelhetők a szerkesztőség címén (1042 Budapest, Árpád út 51-53.)

Felhasználási útmutató:

1. Vigye az egérmutatót (kurzort) a felhasználni kívánt bélyeg (a bélyegeket alant találhatja) fölé, majd nyomja meg az egér jobb oldali gombját.

2. A feltáruló menüből válassza a "Kép mentése másként..." menüpontot (angol nyelvű operációs rendszeren: Save image as...), és töltse le a bélyeget helyi merevlemezének egy kiválasztott mappájába.

3. Nyissa meg levelezőprogramját, és kezdjen új küldendő mailt. A csatolmány (attachment) gombra kattintva válassza ki a helyi merevlemezen eltárolt bélyeget, és az OK gomb megnyomásával csatolja elektronikus üzenetéhez.

4. Ismételje meg ezt a műveletsort annyiszor, ahány bélyeget üzenetéhez csatolni szeretne.

Mindig ügyeljen elektronikus levele helyes megcímzésére!

Ne feledje, a "Tízéves az Index" jubileumi bélyeg kizárólag elektronikus levelek továbbításához használható!

Minden kedves olvasónknak kellemes felhasználói élményeket, jó "emailezést" kívánunk!