Tartalomszolgáltatás vagy halál

2009.05.23. 07:56

AZONNAL KÖZÖLHETŐ!

MIT NÉZEL, KÖZÖLJED MÁR!!!

Az Index büszkén bemutatja a világ legelső ügyfélorintált, többszálú feladatvégzést támogató death rock vállalati himnuszát.

– A jövő héttől már a suszterinasok is minden bizonnyal ezt fütyülik – véli Winkler Róbert, a projekt zenei atyja, a Totalcar főszerkesztője. Robit az autós újságírás "ámokfutójaként" ismerhetik a négykerekűek rajongói, azt azonban kevesen tudják róla, hogy a zord motorháztető alatt érző és rendkívül muzikális erőforrás dobog: tinédzserkorában a szombathelyi keményrockélet egyik motorja volt. A tetovált főszerkesztő még ma is gyakran előveszi gitárját, bár most már csak amolyan "szobazenész".

Róbert azonnal igent mondott, amikor azzal az ajánlattal keresték meg, hogy írjon egy skandináv stílusú blackmetálszámot az Index számára, vállalati "himnusznak". Az igazán zúzós nóta végül inkább amolyan death rock and roll lett, Winkler főszerkesztő keze mostanában a fogós rockanbillyriffekre áll rá. A kemény dallamok megírásában és rögzítésében az autós főszerkesztő segítéségére volt Jeli András basszusgitáros, az Emil.Rulez! zenekar egyik oszlopa, és Lukács Dávid dobos, a páratlan ritmusok mestere, akit a Korogból ismerhet az extrémmetál-kedvelő közönség. Egy igazán virtuóz gitárszóló erejéig közreműködik a magyar punk legendás gitárosa Fido, és a hangmérnöki munka Tizedes kezeit dícséri. A himnusz kivételesen igényes, Sztefanivity Dusán-i értelemben is elgondolkodtató szövegét Magyari Péter, belpolitikai rovatunk helyettes vezetője írta, e szöveget pedig rövid dél-magyarországi metálénekesi múlttal is rendelkező dizájnerünk, Illés A. Etele valamint az ezerarcú száguldó riporter Tamás "TBG" Bence Gáspár dalolták, üvöltötték, jajongták el illetve fel a szalagra.

A himnuszhoz minden igényt kielégítő, professzionális videoklip is készült, amelyet ezúton mutatunk be a hűséges Index-olvasóknak, de rövidesen láthatják majd a zenei csatornákon és az internetes videomegosztó portálokon is.

– Az első ötletünk az volt, hogy a norvég black metal egyik óriási klasszikusát, az Immortal zenekart parafrazáljuk, ezért is adtuk alkalmi zenekarunknak az Importal nevet – nyilatkozta Uj Péter főszerkesztő. - A Call of The Wintermoon című Immortal-sláger fantasztikus videoklipje valóságos internetes kultuszt teremtett az elmúlt években, számtalan paródia, utánérzés, feldolgozás született. Tegyük a kezüket a szívünkre, ki ne szeretne kifestett arccal, félmeztelenül rohangálni egy erődben?!

A forgatókönyv kidolgozása során azonban fokozatosan kikerekedett egy saját történet, amelynek tragikusan negatív főszereplője a 10 éves Index kabalaállata, a Kaszás Mókus™.

- Ember és természet örökös, Janus-arcú küzdelmét, sajátos, kafkai viszonyát próbáltuk bemutatni ebben a három percben - hangsúlyozza a klip egyik rendezője, Ács Dániel.

Az erdőbe szalonnát sütni induló, vidám sátánista fiatalok a megzabolázhatatlan sötét erők, az emberiség modern vívmányait, mint például a kaszát ellenük fordító állatvilág áldozatául esnek. Nem csak az örök emberi tragédiát, és válságba fordult világunk nagyon is konkrét allegóriáját fogalmazza meg ez a rövid mű, de az alkotói szándék szerint az egész, első ránézésre talán baljóslatú történetben búvópatakként ott csörgedez az életigenlés, a világ jobbra fordulásába vetett hit, a záróképek pedig már egyértelműen optimisták, a pusztuló világ romjain sarjadnak az új élet első virágai.

A kemény, zúzós zene és a sodró, lendületes képek egysége hitelesen jeleníti meg az Index kompromisszummentes tartalomszolgáltatási filozófiáját.

– Úgy vélem, a klip és a zene talán még plasztikusabban képes megjeleníteni médiabeli törekvéseinket, mint a Fingóverseny vagy az Ünnepi Bélyegsorozat – nyilatkozta Uj Péter főszerkesztő. – Hatalmas köszönettel tartozom a minden szempontból professzionális filmes stábnak, a világszínvonalon teljesítő kellékeseknek, sminkeseknek, a két rendezőnek, operatőr vendégművészünknek, és tényleg csak a meghatottság és a legmélyebb tisztelet elcsukló hangján tudom említeni azokat az Indexeseket, akik idióta maszkokban, szinte meztelenül rohangáltak a budaörsi hegyekben 10 celsius fokos hőmérsékleten 12 órán át, tüdőgyulladást kockáztatva. Ezt hívom én komoly, elkötelezett, felelős tartalomszolgáltatásnak!