Az Igazság az Indexre költözött!

2009.05.27. 14:03 Módosítva: 2009.05.27. 14:11

Nem értette a vállalati himnusz szövegét? Most segítünk!

Az Index már a legszélesebb nyilvánosság előtt is bemutatta a világ legelső ügyfélorientált, többszálú feladatvégzést támogató death rock vállalati himnuszát. A lakosság részéről több bejelentés is érkezett webkikötőnkhöz abban a tekintetben, hogy a szöveg érthetősége kívánni valót hagy maga után.

Az Index számára mindig is kiemelten fontos prioritás volt a végfelhasználók elégedettségi faktorának optimalizálása! E vállalás – és misszió – fényében kedves kötelességünknek éreztük a himnusz feliratozását. A feliratos változat lehetővé teszi a himnusz szövegének akadálymentes befogadását, illetve igény szerint karaoke célokra történő haladéktalan felhasználását is.

Néhány keresetlen szó a himnusz elkészültének kulisszatitkaiból:

A szöveg a vállalat felső vezetésének felkérésére, még a zenei változat formába öntése előtt realizálódott. A cél egy, a 21. századi médiaipar jelentőségét megragadó, ugyanakkor karakteres vers elkészülte volt. A gondolatiság homlokterében rohanó világunk kihívásai és az igazságra való szomj közti antagonisztikus ellentmondás áll. Keretes szerkezetében a mű emlékeztet a Magyar Köztársaság himnuszára, mintegy utalva az Index nyelvében is megjelenő identitására. A himnusz több sora rejtett utalás az Index 2009. első negyedévében publikációra került cikkeinek címeire. E játékos evokálás azonban nem szorította háttérbe azon stiláris kötöttségeket, amelyek a jó előre sarokpontként (és zsinórmétékként) kijelölt „death rock” stílus sajátjai.

Nézzék és olvassák és énekeljék velünk az Index vállalati himnuszát, olyan lelkesedéssel, ahogy azt munkatársaink is nap mint nap, a reggeli sorakozó után, üzemünk kultúrtermében megteszik.

Tartalomszolgáltatás vagy halál!