Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Mégis indíthat politológia szakot a Miskolci Egyetem

2006.02.06. 11:13

Politológia alapszakot indíthat szeptembertől a Miskolci Egyetem. A Magyar Akkreditációs Bizottság engedélye egyelőre két éves meghatározott időszakra szól,de ezt az egyetem kérésére várhatóan jövőre határozatlan időre meghosszabbítják. A hat féléves képzésben mintegy kétszáz hallgató vehet részt.

Az akkreditációs eljárás elhúzódása miatt az új szak nem jelenhetett meg a 2006-os Felvételi tájékoztatóban és annak kiegészítésében sem, így az oktatási tárca külön közleményt tett közzé, amelyben a felvételi lehetőségek és az érettségi követelmények is szerepelnek. Az államilag támogatott képzésre költségtérítéses oklevéllel rendelkezők, valamint költségtérítéses képzésben részt vevők is jelentkezhetnek, amennyiben megfelelnek a feltételeknek.

A miskolci bölcsészkaron megalapítása óta egyetemi szintű politológusképzés folyik, az ország ismert szakemberei folytatnak hazai és nemzetközi szinten elismert kutatómunkát. Hazánkban jelenleg hat felsőoktatási intézmény működtet politológia alapszakot.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

A legmenőbb síterepek

Csodás panoráma, jó levegő, szép pályaszállások, a téli sport szerelmeseit ezek várják.