Mégis indíthat politológia szakot a Miskolci Egyetem

2006.02.06. 11:13

Politológia alapszakot indíthat szeptembertől a Miskolci Egyetem. A Magyar Akkreditációs Bizottság engedélye egyelőre két éves meghatározott időszakra szól,de ezt az egyetem kérésére várhatóan jövőre határozatlan időre meghosszabbítják. A hat féléves képzésben mintegy kétszáz hallgató vehet részt.

Az akkreditációs eljárás elhúzódása miatt az új szak nem jelenhetett meg a 2006-os Felvételi tájékoztatóban és annak kiegészítésében sem, így az oktatási tárca külön közleményt tett közzé, amelyben a felvételi lehetőségek és az érettségi követelmények is szerepelnek. Az államilag támogatott képzésre költségtérítéses oklevéllel rendelkezők, valamint költségtérítéses képzésben részt vevők is jelentkezhetnek, amennyiben megfelelnek a feltételeknek.

A miskolci bölcsészkaron megalapítása óta egyetemi szintű politológusképzés folyik, az ország ismert szakemberei folytatnak hazai és nemzetközi szinten elismert kutatómunkát. Hazánkban jelenleg hat felsőoktatási intézmény működtet politológia alapszakot.