Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Kiegészítés a Felvételi tájékoztatóhoz

2006.01.18. 10:40
Megjelent, és az Indexen is olvasható a Felsőoktatási felvételi tájékoztató 2006 hivatalos kiegészítése. A lista százhúsz olyan alapszakot és huszonnégy diplomás kiegészítő képzsét sorol fel, amely nem szerepel a december közepén megjelent felvételi kiadványban. Érdemes átböngészni.

Az Oktatási Minisztérium minden év januárjában közzéteszi a december közepén boltokba került Felsőoktatási felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítését. Ebben olyan képzések kapnak helyet, amelyeket a könyv formában megjelenő kiadvány nyomdába kerülésééig nem akkreditáltak.

A listán százhúsz új alapképzés és felsőfokú szakképzés található, valamint huszonnégy, már diplomával rendelkezőknek való kiegészítő képzés. A jelentkezési lapok kitöltésénél együtt kell figyelembe venni a listát és a felvételi tájékoztatót.

A kiegészítés olyan tájékoztató adatokat, módosításokat is tartalamaz, amelyek a felvételi tájékoztató könyvből kimaradtak. Nyomdatechnikai okokból például nem szerepel a felvételi tájékoztató 46. oldalán a következő két mondat: „Az összpontszámot a hozott, szerzett és a többletpontok összegzésével vagy a szerzett pontok kétszerezésével és a többletpontok hozzáadásával határozzák meg a felsőoktatási intézmények. A két számítási mód közül automatikusan a kedvezőbbet kell alkalmazni.”

Február 5-ig az oktatási miniszter az akkreditálás alatt lévő szakok indításáról még egy közleményt tesz közzé.

A Felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítése letölthető Microsoft Word (.doc) és Acrobat Reader (.pdf) formátumban.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.