Így karácsonyoznak a geekek

2012.12.20. 14:26

A szervertermek és laborok mélyén gyakran még az ünnepek alatt is folyik a munka, a karácsony azonban nem hagyja hidegen a sokszor antiszociálisnak mondott geek-, illetve tudóstársadalmat sem. A kreatív elmék néha elképesztő megoldásokkal állnak elő.

Itt van például a fenyőfa Portalra hajazó verziója: a játékban egy puskával kék, illetve narancssárga színű teleportkapukat lőhetünk ki, az egyiken besétálva a másiknál lyukadunk ki. Így eshet meg, hogy a karácsonyfa a padlón kezdődik, azonban a plafonon ér véget, ráadásul fejjel lefelé.

Karácsonyfa bármi lehet, ami kicsit hasonlít a fenyő alakjára, és díszíthető. A kémialaborokba általában nem lehet csak úgy bevinni fenyőfákat, egy leleményes tudósnak azonban így is sikerült ünnepi hangulatot varázsolnia színes folyadékokkal töltött laboratóriumi üvegedényekkel. Az alkotás nevet is kapott: chemistree (a kémia angolul chemistry, amelyet chemként is rövidítenek, a try szóvég és a tree – fa – kiejtése pedig hasonló). Galériába gyűjtöttük a legjobb darabokat. Ön is készített vagy látott hasonlót? Küldje el nekünk!