100 karácsonyi ajándékötlet geekektől geekeknek - András tippjei

2016.12.14. 16:51

Papírsúly: kávé

Vannak emberek, akik nem szoktak kávét inni, csak néha isznak egyet, mikor úgy érzik, szükségük van rá. Na, az ilyen embereknek, vagyis nekem, pont jól jönne, ha valaki a szerkesztőséggel szembeni cukrászdában lebeszélné, hogy kétszer lejöhetek inni egy tejeskávét úgy, hogy felmutatok egy kézzel rajzolt bérletet, ő meg kifizetné előre. 230 egy tejeskávé, szóval még marad is negyven forint.

Légsúly: telefonos makrólencse

Untitled-1

Lehet, hogy kicsit több, mint egy ezres, de egy ilyen telefonra csippenthető makró lencsét mindig is akartam rendelni Kínából, csak aztán sosem vitt rá a lélek. Hogy mi az értelme? Semmi a világon, de a bátrabb pókokról talán lehetne egy-egy jobb fotót lőni telefonnal.

(beszerzés)

Harmatsúly: USB-kábel

1194946 BB 00 FB.EPS

Most éppen USB C csatlakozós telefonom van, de ez tulajdonképpen csatlakozótól független dolog: ha valaki egyszer meglepne három darab, különböző hosszúságú (0,5 - 1 - 3 méteres), de megfelelő minőségű USB kábellel, az meglepődne, mennyire örülök az ajándékának.

Pehelysúly: Lego tank

Untitled-2

Senkinek sem javaslom, hogy hamis kínai legókat vegyen, de van itt egy szürkének mondható terület: egy T-90A-t ad ki ez a készlet, vagyis csak a Lego alapelvét nyúljuk le, nem létező készletet. És nahát, még a drágább esetben (amikor csomagolással együtt rendeljük) sincs 10 ezer forint.

(beszerzés)

Könnyűsúly: állatkerti belépő

Tudták, hogy a Fővárosi Állat- és Növénykert árul éves bérletet is? Egy gyerek + kísérő bérlet 26 ezer (itt a gyerek ugyanaz, a kísérő lehet más minden látogatáskor), de a felnőttbérlet is megáll 19 ezer forintnál. Ha valaki hetente jár, mint legszívesebben én tenném, akkor egy ilyen pont jól jöhet.

(beszerzés)

Váltósúly: mini autóverseny

Az Anki Overdrive kezdő szettje kijön kevesebből is, de ha egy-két pályaelemmel megtoldjuk a csomagot, meg is kapjuk minden idők legkirályabb versenypályás játékát.

(beszerzés)

Középsúly: lőfegyver

Umarex-Steel-Force-2254855-ls 1024x1024

Talán idén már nem lesz egy kolléga sem, aki szivacslövő puskát ír a listára, de hogy ne maradjon ki idén sem a kategória, megemlíteném a cikket olvasó családtagjaimnak és barátaimnak, hogy az Umarex Steel Force most csak hatvanezer forint. Sorozatlövő légpuska, minden mozaikfelnőtt férfi álma!

(beszerzés)

Félnehézsúly: távcső

Untitled-2

Kevés dologról gondolom felnőttként is azt, hogy tök jó dolog, függetlenül attól, hogy igazából sosem használnám, de speciel egy jó távcső pont ilyen. Egyszer egy ornitológust kérdeztem, neki milyen van, és mivel neki Minoxa van, kinéztem egyet onnan.

(beszerzés)

Nehézsúly: fényképezőgép

d500

Nem idén karácsonyra kérem, majd két-három év múlva, mikor lejjebb megy talán az ára, mert most még sajnos 200 ezer forinttal több, mint 500 ezer forint a Nikon legújabb, DX formátumú gépe, a kifejezetten az akció- és természetfotósoknak szánt D500. Azért én csak ideteszem, mert egyszer egy nagy politikus azt mondta, hogy merjünk nagyot álmodni, és hát én merek.

(beszerzés)

Szupernehézsúly: űrutazás

Ha a pénz nem számít, akkor bizony a világbékét kérem. Ha az nem jön össze, akkor viszont tényleg a csillagos ég lehetne a határ, és kérek egy jegyet a Blue Origin valamelyik New Shepardjára. Egyelőre nem tudni, mibe kerül majd pár percnyi űrhajósság, de a vetélytársak 250 ezer dollárt kérnek a jelentkezőktől.

(beszerzés)

Nem volt elég? Van még egy csomó tippünk!

Lica ötletei // D ötletei // NAK ötletei // Stöki ötletei // András ötletei // Hancu ötletei // Ádám ötletei // Tyler ötletei // Feri ötletei // Balage ötletei