100 karácsonyi ajándékötlet geekektől geekeknek - Balage tippjei

2016.12.14. 16:51

Papírsúly: kaparós sorsjegy

maxresdefault
Fotó: sorsjegy / Youtube

A kaparós sorsjegy a legjobb ebben az árkategóriában, mert benne van a lehetőség, hogy a ráfordított összeg sokszorosát adjuk ajándékba. Az ára arányos a kapirgálásra fordított másfél perc izgalommal.

Légsúly: Erzsébet-utalvány

Lehet ekkora összeget átutalni Erzsébet-utalványra? Ez mégiscsak a 10 százaléka annak, amit az állam az a nyugdíjasoknak, és az ajándékozó mögött nincs egy gigantikus méretű államkincstár.

Harmatsúly: kávé

Az Astoria közelében lévő Fekete kávébérletet is árul, 4000 forintból kijön 9 espresso, és ez a hely biztosan ott van a kávégeekek térképén. Érdemes kipróbálni a Flat White-jukat is.

(beszerzés)

Pehelysúly: úszóhártyás kesztyű

DarkFin-Gloves

Igazából kütyünyomkodó kesztyűt kerestem, amikor egyszer csak szembejött, és most már inkább ezt próbálnám ki. Ilyen lehet vidrának lenni? (Csak meg ne nyúzzanak!) Gyanítom, hogy a balatoni fröcskölődésből is az kerül ki győztesen, aki nem puszta kézzel próbálkozik, hanem ilyen kesztyűvel.

(beszerzés)

Könnyűsúly: egy üveg Ardbeg Corryvreckan

Az Ardbeg volt az a cég, aki felküldött pár hordónyi whiskeyt a Nemzetközi Űrállomásra, és három évig ott érleltékEz az üveg nyilvánvalóan nem az űrből van, de attól még érdemes megkóstolni, mert egy erős és összetett ízű skót whiskey, aminek már az illata is elképesztő. 

(beszerzés)

Váltósúly: Fitbit Charge 2

Végre egy fitneszóra, amiben minden benne van a sportoláshoz, és még a telefon riasztásait is kezeli. Így nem lesz gond abból, hogy mindig lenémítva van a mobilom.

(beszerzés)

Középsúly: hátizsák

A rengeteg kütyünek jó tároló kell, és ebben mindent szét tudok pakolni kisebb rekeszekbe. Bár nem használok fényképezőgépet, csak telefont, mindig rengeteg kábel, töltő, adapter és egyéb bigyó van nálam.

(beszerzés)

Félnehézsúly: e-bicikli

DC1-E red 03

Az e-biciklikkel bőven egymilliós ár fölé lehet nyúlni, de kezdetnek elég lenne egy olcsóbb verzió, amivel kényelmesen és gyorsan lehet a városban rohangálni. Például egy ilyen kompakt példány, amit még a másodikra is fel tudok cipelni, ha nagyon muszáj.

(beszerzés)

Nehézsúly: vonatjegy

Életem első három évét Mongóliában töltöttem, és szívesen visszamennék felnőttként. De akkor már nem csak úgy átrepülve fél Ázsián, hanem vonaton. A félmillióból bőven kijön, hogy néhányszor megszakítsam az utat. Ez alighanem ideális antigeek utazás lenne, minimális térerővel.

(beszerzés)

Szupernehézsúly: autó

Tesla Model 3 + Tesla PowerWall + Solar City áramtermelő tető, valahol a Bakonyban. Mondjuk kilátással a Cseszneki várra. Egy ilyen kombinációval lakás és az utazás gondja pár évtizedre megoldható, így több marad minden másra.

(beszerzés)

Nem volt elég? Van még egy csomó tippünk!

Lica ötletei // D ötletei // NAK ötletei // Stöki ötletei // András ötletei // Hancu ötletei // Ádám ötletei // Tyler ötletei // Feri ötletei // Balage ötletei