100 karácsonyi ajándékötlet geekektől geekeknek - Tyler tippjei

2016.12.14. 16:52

Papírsúly: színes billentyűtakarók

il 570xN.757153543 7f42

Dobja fel a dögunalmas irodai billentyűzetét cuki billentyűtakaró sapkákkal, a 8 bites szivecskétől az üvegen át a morcos ábráig. Bár kell hozzá egy hagyományos, csonka gúla alakú gombokkal felszerelt billentyűzet – a szupersima klaviatúrás laptopokon vagy egy Lenovo Yogán használhatatlan –, ezekkel a kis kiegészítőkkel igazán egyedi külsőt kölcsönözhet nekik.

(beszerzés)

Légsúly: cicás porvédő mobilhoz

il 570xN.639117313 gzhh

A macska jó dolog, a mobil még jobb, a japán tárgykultúra meg a cukiság csimborasszója. Ha ezt a hármat kombináljuk, abból semmi rossz nem sülhet ki. A cica formájú kis figurát a mobilunk könnyen porosodó aljzataira biggyeszthetjük, így a zsebpiszok nem fogja teleszemetelni a csatlakozókat.

(beszerzés)

Harmatsúly: hangulatjelző naptár

hgf

2016 nem volt a legjobb év, ha a halott zenészek és megválasztott elnökök listáját nézzük. Csak remélni merjük, hogy a szubjektív élmények sokkal több örömöt hoztak, mint a világpolitika és globális kultúra eseményei. Ha szeretné nyomon követni a hangulatváltozásait, rendeljen egyet a hangulatjelző naptárból, és rajzolja be a sárga körökbe a hangulatának leginkább megfelelő vonásokat! Az emojikkal vezetett naplóhoz nem kell se Adrian Mole-nak, se rajztehetségnek lenni, hogy mindennél egyszerűbben összegezhessük, hogy sikerült a 2017-es év.

(beszerzés)

Pehelysúly: Soundmagic E10 fülhallgató

A Kínában gyártott elektronikákról általában az olcsó, ennek megfelelően gagyi termékek jutnak észbe – lássuk be, nem teljesen alaptalanul. A néhány ritka kivételt viszont érdemes nagy becsben tartani. Ilyen a Soundmagic E10 fülhallgató is, ami a nála sokszor drágább, márkás, nyugati termékeknek is odaver: még a tömörített és a tömörítetlen zene közti különbség is jól érződik rajta. Ennyi pénzért lehetetlen jobbat találni, ha fülhallgatóról van szó.

(beszerzés)

Könnyűsúly: Teenage Engineering zsebszintetizátorok

Clipboard02

Számítógépes zeneszerkesztés? Piha! Bárki le tudja warezolni az Ableton, a Reason vagy a Native Instruments meghekkelt szoftvereit, hogy összerakjon egy dögunalmas EDM tracket - de mennyivel jobb egyedi hangzású elektromos hangszerekkel zenét készíteni?! Sokkal. És nem is kerül sokba. A chiptune hangzás trendjét meglovagoló Teenage Engineering zsebszintetizátorok remek hangzású eszközök, főleg ennyi pénzért. A különböző hangzásokat - Factory, Office, Sub, Robot, Arcade és Rhythm - kínáló eszközöket egy jack-kábellel szinkronizálhatjuk, és egymagunk parancsolhatunk egy hétfős robotzenekarnak. Ha pedig egy iPhone-t is hozzákötünk, igazi csodákat hozhatunk ki belőlük.

(beszerzés)

Váltósúly: Audioquest Dragonfly 1.2 USB DAC

Alig nagyobb egy hagyományos pendrive-nál, de teljes értékű hangkártyaként működik. A Dragonfly a számítógépek gagyi alaplapi hangkártyáját megkerülve kínál fantasztikus hangzást: csak be kell dugnunk egy üres USB aljzatba, a túloldalára csatlakoztatjuk a fülhallgatónkat, és máris élvezhetjük a minőségjavulást. A megfelelő lejátszókkal még a nagy felbontású zenei anyagokat is megetethetjük vele; a bitrátát a készülékházra gravírozott szitakötő fénye is jelzi.

(beszerzés)

Középsúly: LEGO Technic Porsche 911

A Lego soha nem megy ki a divatból, bár a Duplót egy számjegyű életkor után kinövi az ember, a várkastélyok és űrhajók pont a pubertáskortól kezdve válnak kevésbé érdekessé. De egy Lego Technic Porsche 911, működő futóművel? Na, az kortalan szórakozás – még akkor is, ha kicsit drága.

(beszerzés)

Félnehézsúly: Heed Elixir sztereó erősítő

Ritkán van alkalmunk világszínvonalú magyar terméket promózni, de a hazai gyártású Heed Elixir sztereó erősítő az audiofil kategória belépő szintjének egyik legjobb, legszerethetőbb darabja. Ebben a termékkategóriában egyáltalán nem alapszolgáltatás a beépített fejhallgató-erősítő és a phono kártya – amivel akár lemezjátszót is csatlakoztathatunk a készülékhez –, de itt megkapjuk. Az Elixir az áránál sokszor drágább hangfalakat is könnyedén kiszolgál, de az olcsóbbakba is olyan életet visz, amire csak nagyon kevés eszköz képes ebben az árkategóriában.

(beszerzés)

Nehézsúly: Playstation 4 PRO + Playstation VR

Lehet bohóckodni hátizsákban cipelhető PC-kkel, kisvárosnyi áramot felzabáló atomerőművekkel és ilyen-olyan virtuális szemüvegekkel, de a Sony az egyetlen cég, aki egy csomagban kínál hardvert, VR eszközöket és szoftvert a saját szolgáltatásához. Ha virtuális valóságra vágyunk, egyelőre a Sonynál van a legjobb helyen a pénzünk. Egy Playstation 4 PRO konzollal, egy PS VR headsettel és néhány játékkal szilveszterig simán elvegetálhatunk a Mátrixban.

(beszerzés)

Szupernehézsúly: Suidobashi KURATA mecha

71oo6rKqdBL. SL1000

A japán technológia világszínvonalú, a lépegető / guruló robotok évtizedek óta a kultúrájukhoz tartoznak, a fantáziájuk pedig nem ismer határokat. Ebből kifolyólag a mecha tökéletes ajándék. A Suidobashi nehézipari cég saját gyártású modellje, a KURATA 120 millió japán jenbe, nagyjából háromszázmillió forintba kerül. Ha mosolyérzékelős, BB lövedékekkel működő golyószórót is szeretnénk a karjaira szerelni, egy picit többe. De akinek telik rá, ne hagyja ki, már az Amazonon is megrendelhető - igaz, azt nem írták, hogy a féltonnás monstrum szállítása mennyibe kerül. De ha időben megrendeljük, még a karácsonyfa hazacipelésében is segíthet!

(beszerzés)

Nem volt elég? Van még egy csomó tippünk!

Lica ötletei // D ötletei // NAK ötletei // Stöki ötletei // András ötletei // Hancu ötletei // Ádám ötletei // Tyler ötletei // Feri ötletei // Balage ötletei