2021. december 18., 06:21
Kis erőfeszítéssel is lehet csökkenteni a kockázatot.
60 fok felett a tea közvetlenül károsíthatja a sejteket.
De a jótékony hatás csak 30 év alatt működik.
A kutatók szerint a különleges érzelmi környezet a jelenség kulcsa.
2018. augusztus 24., 15:00
Az eddigi legpontosabb felmérések elkeserítő képet festenek az ivás kockázatáról. Az egyik listán Magyarország is a Top 10-be került.
De attól még lehet rákos. Egy gyalogláskutatás meglepő tanulságai.
Csak gyenge kapcsolatot sikerült felfedezni, de a szakértők szerint nem árt az óvatosság.
2017. november 23., 13:19
A rák és a nyers hal közti összefüggést csak fél évszázaddal a háború után kezdték vizsgálni.
Egy új kutatás szerint nem növeli a daganat visszatérésének esélyét, sőt még védelmet is nyújthat.
Már napi 200 gramm gyümölcs is csökkenti a szívbaj, a korai halál és a rák kocákzatát.
2016. szeptember 7., 08:56
Magyarországon alig észlelhető az eltérés. Bezzeg Észtországban és az Egyesült Államokban!
2013. szeptember 20., 16:16
A rendszeres kolonoszkópia 40 százalékkal csökkentheti a betegség kialakulásának esélyét.
Az egészségtudatos életmód sokat segítene, de a többség nem veszi komolyan a kockázatot.
Húsz centi magasságkülönbség nagyjából húsz százalékkal emeli a kockázatot.
A likopin nevű antioxidáns miatt a rák kockázatát is csökkenti a fogyasztása.
Legalábbis egy kaliforniai kutatás szerint, amely a leszbikusoknál nem találta hasonló eltérést.
A vizsgálatot független testület finanszírozta.
Az arra érzékenyeknek inkább MRI-t ajánlanak.
2009. augusztus 12., 09:33
Ha az anya családjában volt mellrák, a szoptatás jelentősen csökkenti a kockázatot.
Napi egy pohár alkoholos ital is növelheti a nők esetében többféle rosszindulatú daganat kockázatát.