67 találat az Indexről, és 133 a környékéről.
Újabb háromcsillagos séfet kapott a világ
Francia, és mindenki szerint nagyszerűen főz. Például kék homárt és hasonlóan egyszerű dolgokat.
Imádják Pestet a londoni szakácsok
Éttermek villamosokon, erdőkben, kihalt gyárépületekben. A pop-up éttermek divatja hozzánk is eljutott. Vállalkozó szelleműek előre!
Békát enni ősi brit szokás
Hiába gúnyolódnak a franciákon, az angolok már évezredekkel korábban ettek békát.
Vietnami leves is kapott magyar gasztrodíjat
Az év étterme Encsen van, a kocsma helyén. Itt a Gault & Millau étteremkalauz.
Megint trendi a tevehús
Tevecarpaccio, aranyfóliás teveburger, camelccino - friss gasztrodivat a Közel-keletről.
A nap íze: a hódvégbél
Soha, de soha nem akarja megtudni, mitől olyan finom a vaníliafagyi.
Másnaposan a legjobb
Anh Tuan és Baldaszti Péter a napokban nyitották meg indokínai éttermüket. Vietnam, rizs és világon átsöprő pho-őrület-
A töki pomposon is túl
Három gasztronómiai fesztivál volt egyszerre a városban: 25 ezer forintos pástétom, hideg málnás ipák és spanyol pacal
Fáj a rákoknak, ha élve főzik őket?
Valószínűleg igen, így érdemes áramütéssel végezni velük, mielőtt a fazékba kerülnek.
Az egészséges étel fontosabb a jó párkapcsolatnál
Legalábbis az amerikai nők 61 százaléka szerint.
Magyar éttermeket dicsőit a New York Times
Az amerikai lap kritikusa odavolt a magyar konyha átalakulásáért, a vendégszeretetért és a disznóért.
18 apró fogás, 145 ezer forint
Kétszemélyes étterem, marhahúsból készült zsebóra, muszáj kipróbálni angolkrém. Ezek a világ legmenőbb éttermeinek legdrágább menüi. A jóllakás nem garantált, de nem is feltétlenül cél.
Díjazzák a minőségi élelmiszereket
Az Aranyszalag Minőség tanúsítványt a Magyar Gasztronómiai Egyesület ítéli oda. Eddig 9 jelölt van.
Félelem és reszketés a céklapokolban
Alászálltunk a kávészemekkel ízesített marhafaroklé legmélyére, hogy a vége mégis ünneplés legyen. A magyar szakácssport legnagyobb sikerét érte el Széll Tamás, aki tizedik lett a legmenőbb világversenyen. Helyszíni beszámoló Lyonból.
Amatőr hiba miatt buktuk a Bocuse-t
Széll Tamás 90 helyett 150 fokon hagyta a sütőt, túlmelegedett a köret. Tizedikek lettünk.
Forró csokit csak narancssárga bögréből
Tudósok megmondják, mi miből ízlik a legjobban. Ha sárgából iszunk, azt túl citromosnak érezzük.
A dögös borásznő ellopta a showt Martonyitól
Heringbe csavart kereszténydemokrata, árnyalatnyi égetett Hoffmann Rózsával. Martonyi külügyminiszter bemutatta a magyar diplomácia 2013-as borait, de a fotósok mást fényképeztek.
Bűvös kockát főz a magyar sztárséf
Sikerül-e lenyomni a nemzetközi zsűri torkán a bűvös kockát? Hogy megy a lángoshoz a kaviár? Első magyarként mindjárt a világdöntőben főz Széll Tamás, akit a szakácsversenyzés Schumacherje edz a lyoni fináléra.
Visszatér a Dohányba a Fausto's
A két Gault Millaut sapkás csúcsétterem összeköltözik kistestvérével és pinceboltot is nyit.
Összepréselte a busz a sztárséfeket
Elájult a hongkongi emeletes busz sofőrje, szemből kapta el a legendás Fat Duck két szakácsának taxiját és a másik buszra lökte őket.
Élje túl a somogyi gázcsendet!
Vízmelegítés mosógépben, egészséges testszag, plusz a világ legjobb nyers étele: íme a legjobb túlélési tippek a Somogy megyeieknek, akiknél két napra lekapcsolják a gázt.
Homárból készül a vattacukor is
Az idei Gourmet Fesztiválon libamáj fagyi és uborkás nyalóka is lesz a Millenárison. Meg negyven étterem és ugyanennyi pincészet.
Enni megy a magyar külföldre
Egy felmérés szerint a gasztronómiai élmények megelőzték a múzeumlátogatást és a városnézést.
A szegény libapásztorfiú posírozott osztrigája
Hogyan szurkolnak a szakácsversenyek ultrái? Lehet-e esélye az egyszeri magyar legénykének a kőgazdag skandinávok ellen a gasztronómiai Forma-1-ben? Mennyit iszik egy magyar étteremtulajdonos? Végigéltük, ettük és ittuk minden idők legnagyobb magyar gasztronómiai sikerét Brüsszelben.
Megtartották a Michelin-csillagjukat a magyar éttermek
Egy-egy csillagja van a Costes-nak és az Onyxnak, volt, aki a Mák Bisztrót is ide várta, de őket nem díjazták.
Az Onyx az év étterme
A Dining Guide szerint a kedvenc a Mák Budapesten, a balatonszemesi Kistücsök vidéken.
Hamburgerrel a gasztroforradalomért!
Egy mozgó büfé evőversenyén két kilós hamburgereket kellett minél gyorsabban megenni. Megengedett módszer a hamburgert vízbe mártogatni.
A Bock Bisztró Skandináviában terjeszkedik
A currys heringtől a hitlerszalonnáig: a dánok a magyar étterem kínálatával ismerkednek. És mindent felfalnak.
Uj Péter szereti a farkat
Mit gondolnak a legmenőbb séfek az ismert élelmiszerügyi okoskodóról?
A biocsöcssejtés és a négyzetméter here
Aki Budáról nézi a tűzijátékot, el sem kerülheti a Magyar Ízek Sétányát. Gyomrunkat nem kímélve teszteltünk. Egyébként: magyar+bio=nagy csöcsű.
Megnőtt a Sziget
Minden eddiginél nagyobb a Nagyszínpad, a metálosok viszont a szabad ég alatt rázhatják. Prince kedvéért kifutót építettek, és megrendelték Madonna vécéjét. A készpénz pedig már a múlt.
Meghalt George Lang
A gasztronómus Deutsch Györgyként született Székesfehérváron, New Yorkban lett világhírű.
Szakácsokat szívatott a sztárséf a McDonald's-ban
Egy sztárséf szeme előtt próbáltak fiatal szakácsok menő fogásokat főzni McDonald's-os alapanyagokból egy hamburgerezőben. Kamu reklámeseménynek indult, vicces szívatás lett belőle.
Miért ideggyengék a sertések?
Mit művelnek a pénzes gasztrojancsik a Budai Gourmet étel- és italfesztiválon? Miért labilis a disznó? Bementünk, megnéztük, meghallgattuk, megkóstoltuk.
Tessék megenni a zsírt!
A szakácsverseny arról szól, kinek van a legtöbb esze a konyhában, és ki tud ott a legügyesebb lenni. Megtartották a Czifray-versenykurzus gálaebédjét.
Ribancrendszám a nitrogénmolekulán
Pornóbélszín, pipetta, fagyi: ami nálunk a felső ezer kiváltsága, az Ausztriában a tormás tekercs helyett megy a vállalati fogadásokon. Élő szakácsbemutató sok érzékcsalódással és lelkes diáklányokkal.
Újabb Michelin-csillagot szerzett Budapest
A Costes után az Onyx is csillaggal szerepel a híres gasztroguide-ban. Almás véres hurka és kandírozott szalonna a világ legfajsúlyosabb étteremkalauzában.
Tíz étel, amit soha ne rendelj magyar étteremben
Torkos csütörtök van, de kerüljük a hortobágyit, a lazacot, a kijevit, a gulyáslevest. A magyar vendéglátóipar legveszélyesebb kreatúrái.
Nagyhatalom lehetnénk szarvasgombában
A szocializmusban a burzsoázia eledelének tartották, most viszont fesztivállal népszerűsítik ezt az ételkülönlegességünket.
A piros kiskakastól a mangalicaszalonnás nyalókáig
A Dining Guide év étterme választásán győztes Chateau Visz német séfje örömmel jött hozzánk, mert gasztronómiai forradalom zajlik.
Tovább bővül a Budai Gourmet fesztivál
A Sziget Szervezőiroda irányítja jövőre az ínyenc gasztronómiai parádét.
Virágoztassunk fel mindent, ami magyar!
A ló és az ember kapcsolata szép dolog, örülünk, hogy a Fidesz felvirágoztatja a dolgot, szerintünk azonban van más is, ami jobb sorsra érdemes, a gyönyörű lányoktól a tudósokig. Szavazzanak!
A marhapofa = BARÓ
Gasztrobloggerek kóstoltatták meg legjobb receptjeiket az olvasókkal. Mitől sólet a sólet?
Vidáman cuppog a cigányszusi
Budapest a menő városok listáján: nálunk is lesz Nobu étterem, Andy Vajna csinálja, Rogán Antal imádja. Riport a felső tízezer életéről.
Elemet kellene cserélni bennünk
A csülkös bablevesről, az élet értelméről és a vadászat szépségeiről elmélkedtünk a POSZT-on Haumann Péterrel és Bodrogi Gyulával.
Hány évig tömte a zsákba a rengeteg pénzt Gerendai Károly?
Az év étterme a Costes, de miért gyűlölik a prolik a gasztronómusokat a cigányoknál is jobban?
Veszélytelen receptek gyerekeknek
Gáz és kés nélküli recepteket közöl egy olasz lap, amit 6 és 12 év közötti gyerekeknek szánnak.
A világ legjobb étterme Dániában van
A Noma újszerű skandináv konyhát kínál, a 32 éves séf a legendás elBulliból jött Koppenhágába.
Az Újházy tyúkhúsleves a magyarok kedvence
Az Újházy magasan nyert a kedvencétel-szavazáson. Főételből a töltött káposztát, édességből a madártejet szeretjük a legjobban.
Tanyasi csirkék csatája a Gerbeaud-ban
Nem a látványosság a fontos, hanem az ételek íze. A Hagyomány és evolúció szakácsversenyen külföldiek zsűriztek, hogy tudjuk, hol tartunk.
Maffiakézben az orosz kaviárkereskedelem
Az évi többszáz tonnás fekete export a Kaszpi tenger halállományának teljes lehalászásával jön össze.
Nem cél, csak eszköz a Michelin-csillag
A másfél éves Costes Magyarország legjobb étterme. Ez a minőség itthon még csak veszteségesen érhető el.
Hogyan ettem borzzal töltött nutriát?
Az internet sok csodálatos, kicsit perverz ember, akiket összehoz a hálózat, ami őket boldoggá teszi. Extrém gasztronómia némi cigányozással.
Idén sem kaptunk Michelin-csillagot
A volt szocialista blokkból csak prágai éttermek kaptak. Szlovákia és Románia be se került a kalauzba.