Otthon lenni is drágább és szórakozni is
De gyakorlatilag sehol sincs infláció Európában.
De gyakorlatilag sehol sincs infláció Európában.
Végre lehet tisztességes, nemzetközi konyhát találni olcsón vagy legalábbis elfogadható áron. A fővárosban nemrég nyitott helyek közül kiválasztottunk párat, ami mind különböző ország konyháit követi, aztán ettünk ott egyet.
Elmentünk a két, frissen díjazott étterembe: ettünk a Brill bisztróban és a Patrióta kisvendéglőben is, a legfinomabb viszont egy olyan étel volt, amire nem is számítottunk.
Gerendai Károly Michelin-csillagos gasztrotemploma közönségdíjat kapott a Tripadvisoron.
Kiosztották az idei Gault&Millau díjakat, a legjobb éttermek mellett méltatták a hamburgert, a tokaji borokat, és a kecskehúst is.
Kínában az egyik gyanútlan vendéget már be is börtönözték morfin- és kodeinhasználat miatt.
Hogy melyik az a Kapisztrán tér? Na erről van szó.
Hatodik alkalommal gyűltek össze a vidéki kézműves éttermek, hogy megmutassák mit tudnak. Az igazi kolbász, a jó rántott csirke, és a legjobb vidéki étterem nyomában jártunk.
Egyre rövidebb a szezon, ráadásul pénztárgépet is kell cserélni. Kevés a pénz, nem járunk étterembe.
Elképesztő, de botrány lett belőle.
A tulajdonoson kívül minden alkalmazott robot egy kínai étteremben. Az evésen kívül mindent ők csinálnak.
180 ezer forintos négyzetméter áron juthatott hozzá az étterméhez. Rogánék szerint Juhász hazudik.
Pereskedés után múzeumba kerül az értékes mű.
Megnyílt a finn művész projektje, a pénzosztó kajálda.
Külföldön annyi fárasztó étteremnév van, Magyarországon meg szinte semmi. Segítsenek megtalálni azt, ami van!
Végigettük az országot a Gourmet Fesztiválon. Nézze meg, milyen egy igazi mangalicakolbász vagy hogy mi lehet az új pho leves! Nem olcsó bejutni, de ami benn vár, az a tömény gyönyör.
Folytatódik az ázsiai konyha térnyerése, egyszerűsödnek az éttermek, jön az osztrák bor és a gőzgombóc. Gasztronómiai trendjelentés.
Divat lett a vendéglátás, menő dolog szakácsnak lenni. Az Index kérésére, most először ült egy asztalnál a három magyar Michelin-csillagos étterem séfje.
A Facebookon félregépelve blogunk helyett bele lehet futni egy azonos nevű, bejrúti étterem FB-profiljába. Elég igényes helynek tűnik és az ételfotók alapján a kajával sem lehet gond. Külön kihangsúlyozzák, hogy organikus alapanyagokból főznek és a társadalmi szerepvállalásból sincs hiány, mert például egy, Libanonban élő szír polgárháborús menekülteket segítő jótékonysági koncert VIP-belépőit is ők árusították. Az urbanista.blog.hu egyelőre nem nyit éttermet (legalábbis Dávid nekem nem szólt), de hasonló minőséggel kiegyeznék. Sajnos még soha sem jártam Bejrútban (sőt Libanonban máshol sem), de ha valaha eljutok, feltétlenül beszámolok.
10 éve segítik a hátrányos helyzetű fiatalokat, a sztárséf videóüzenetben köszönte meg az EU-nak.
És a Gault & Millau elől is, inkább szabadságot akar.
A Borkonyha is bekerült abba a nemzetközi elitbe, amibe eddig csak a Costes és az Onyx.
2011 után 2013-ban is elnyerte a címet.
Éttermek villamosokon, erdőkben, kihalt gyárépületekben. A pop-up éttermek divatja hozzánk is eljutott. Vállalkozó szelleműek előre!
Egy nigériai étteremben anélkül árultak emberhúst, hogy arról a vendégek tudtak volna.
Abban a törökbálinti iskolában, ahol megtiltották, hogy Hajdú Pétertől rendeljék az ebédet.
Úgy tűnik egy pláza alagsorában kell étkeznünk, ha igazán finom falatokra vágyunk.
"Feltünő kevés parkja van a fővárosnak, ezért hiba volna a már meglévőket holmi ujonnan tervezett muzeumokkal beépiteni." Budapest bajai, 1913.
Az Elhagyatva Magyarországon YT-csatornáján a szokáso urbex helyszíneket mutatja be, de a mostani videójukkal egy olyan budapesti épületre hívják fel a figyelmet, amit alig ismerünk.
Egy seattle-i étteremlánc-tulajdonos az összes kávézójából kitiltotta a Google Glasst.
Végigjártunk 20 belvárosi éttermet, és kiderült, szinte bárhová betérhetünk egy ingyen pisire.
FRISSÍTVE: A Városszíve Blog kissé mellényúlt: nem McDonald's nyílik a Leisztingerhez köthető ingatlanhoz.
Csődbe vitt egy kínai éttermet egy helyi politikus. Belsőségek mellé, vörös zászlóra került a neve.
Itt van a Ferihegyi prémium parkoló utáni második legdrágább fizetős parkoló: 2000 forint egy óra.
Térkövezett, csobogós zöldterületből csinálna újra pocsolyás éttermi kertet az örökségvédelem.
Elegük van a dánoknak a pazarlásból, lejáró szavatosságú, de még jó ételekből főznek egy étteremben.
Anh Tuan és Baldaszti Péter a napokban nyitották meg indokínai éttermüket. Vietnam, rizs és világon átsöprő pho-őrület-
Közép-Európa első nyersétterme Budapesten nyílt. Magok, gyümölcsök, zöldségek és hipszterek.
Egy ázsiai nőt rögzített a kamera.
Sok étterem több névvel is jelen van az ételfutár oldalakon. Így hiába hisszük, hogy máshonnan rendeltünk pizzát, lehet: ugyanazt esszük, mint ami tegnap nem ízlett.
A konyhában keletkezett a tűz, mindenki kimenekült.
Pohár bor 12 ezerért: kerülőúton próbálják elérni, hogy bezárjon 100 ezres számláiról híres hely.
A vendégek meglepődtek, egyelőre nem lehet tudni a hatóságok döntésének okát, a cég nem nyilatkozik.
Az amerikai lap kritikusa odavolt a magyar konyha átalakulásáért, a vendégszeretetért és a disznóért.
Kétszemélyes étterem, marhahúsból készült zsebóra, muszáj kipróbálni angolkrém. Ezek a világ legmenőbb éttermeinek legdrágább menüi. A jóllakás nem garantált, de nem is feltétlenül cél.
A munkanélküliségből és depresszióból emeli ki megváltozott munkaképességű és sérült dolgozóit a székesfehérvári Hatpöttyös Étterem.
Nem mondom órának, percnek még jobban örülnék, esetleg a megnyitó buli menüsorának, de azért ez a négy évre (!) előre, napra pontos jóslat is elég merész.
Nehéz idők járnak, ismét ráfanyalodtam az újságíró-etetésekre: az Urbanista médiaajánlatában a hirdetések árát lassan már nem forintban, hanem kalóriában adom meg. Ennek a ellenére a Gozsdu-udvarban működő Spíler bisztró meghívásával nem nagyon tudtam mit kezdeni, mert nem vagyok én olyan magasan kvalifikált blogger, aki étteremkritikákat mer írni.
A megszorítás fáj nekik: a kormány megvágta a közpénzből fizetett mulatozásokra szánt keretet.
Magyar partnert keres egy amerikai cég. A Dairy Queent buktuk utoljára.
Százezerrel kevesebben torkoskodtak csütörtökön, mint három éve. Az éttermek is kevésbé lelkesek.
Megint lista készült a legjobb európai éttermekről.