Először jelent meg magyarul Alexandre Dumas irodalmi szakácskönyve
Dumas sokat főzött, imádta a tevetejet, a zebrahúst és az énekesmadarak nyelvét is.
Dumas sokat főzött, imádta a tevetejet, a zebrahúst és az énekesmadarak nyelvét is.
A MENÜ egy valóban egyedülálló, Budapestet bemutató, közösségi receptgyűjtemény és leskelődés mások életében.
Kiosztották az idei Gault&Millau díjakat, a legjobb éttermek mellett méltatták a hamburgert, a tokaji borokat, és a kecskehúst is.
Kínában az egyik gyanútlan vendéget már be is börtönözték morfin- és kodeinhasználat miatt.
Már nekünk is van séfversenyünk: az ország legjobb és legismertebb konyhafőnökeit terelte össze a Világevő. Csak néztünk és tanultunk.
Kilencvenéves a világ leghíresebb salátátja, amit mindenhol ismernek, és mégsem tudja senki, pontosan mi kell bele. Cézársaláta 90.
Tudja, mi az a bagel? Ha nem, ne essen kétségbe, tőlünk megtudja. És azt is, hogy végre Budapesten is ehet ilyet.
Végigettük az országot a Gourmet Fesztiválon. Nézze meg, milyen egy igazi mangalicakolbász vagy hogy mi lehet az új pho leves! Nem olcsó bejutni, de ami benn vár, az a tömény gyönyör.
Folytatódik az ázsiai konyha térnyerése, egyszerűsödnek az éttermek, jön az osztrák bor és a gőzgombóc. Gasztronómiai trendjelentés.
Vagy legalábbis gyümölcsízű zselés gyöngyöket.
Divat lett a vendéglátás, menő dolog szakácsnak lenni. Az Index kérésére, most először ült egy asztalnál a három magyar Michelin-csillagos étterem séfje.
2016-ban Budapest rendezheti a Bocuse d’Or európai döntőjét. Az, hogy mi rendezhetjük a világ legismertebb szakácsversenyét, a gasztronómiában olyan, mintha a fociban mi kapnánk az EB rendezési jogát.
Francia, és mindenki szerint nagyszerűen főz. Például kék homárt és hasonlóan egyszerű dolgokat.
Éttermek villamosokon, erdőkben, kihalt gyárépületekben. A pop-up éttermek divatja hozzánk is eljutott. Vállalkozó szelleműek előre!
Hiába gúnyolódnak a franciákon, az angolok már évezredekkel korábban ettek békát.
Az év étterme Encsen van, a kocsma helyén. Itt a Gault & Millau étteremkalauz.
Tevecarpaccio, aranyfóliás teveburger, camelccino - friss gasztrodivat a Közel-keletről.
Soha, de soha nem akarja megtudni, mitől olyan finom a vaníliafagyi.
Anh Tuan és Baldaszti Péter a napokban nyitották meg indokínai éttermüket. Vietnam, rizs és világon átsöprő pho-őrület-
Három gasztronómiai fesztivál volt egyszerre a városban: 25 ezer forintos pástétom, hideg málnás ipák és spanyol pacal
Valószínűleg igen, így érdemes áramütéssel végezni velük, mielőtt a fazékba kerülnek.
Legalábbis az amerikai nők 61 százaléka szerint.
Az amerikai lap kritikusa odavolt a magyar konyha átalakulásáért, a vendégszeretetért és a disznóért.
Kétszemélyes étterem, marhahúsból készült zsebóra, muszáj kipróbálni angolkrém. Ezek a világ legmenőbb éttermeinek legdrágább menüi. A jóllakás nem garantált, de nem is feltétlenül cél.
Az Aranyszalag Minőség tanúsítványt a Magyar Gasztronómiai Egyesület ítéli oda. Eddig 9 jelölt van.
Alászálltunk a kávészemekkel ízesített marhafaroklé legmélyére, hogy a vége mégis ünneplés legyen. A magyar szakácssport legnagyobb sikerét érte el Széll Tamás, aki tizedik lett a legmenőbb világversenyen. Helyszíni beszámoló Lyonból.
Széll Tamás 90 helyett 150 fokon hagyta a sütőt, túlmelegedett a köret. Tizedikek lettünk.
Tudósok megmondják, mi miből ízlik a legjobban. Ha sárgából iszunk, azt túl citromosnak érezzük.
Heringbe csavart kereszténydemokrata, árnyalatnyi égetett Hoffmann Rózsával. Martonyi külügyminiszter bemutatta a magyar diplomácia 2013-as borait, de a fotósok mást fényképeztek.
Sikerül-e lenyomni a nemzetközi zsűri torkán a bűvös kockát? Hogy megy a lángoshoz a kaviár? Első magyarként mindjárt a világdöntőben főz Széll Tamás, akit a szakácsversenyzés Schumacherje edz a lyoni fináléra.
A két Gault Millaut sapkás csúcsétterem összeköltözik kistestvérével és pinceboltot is nyit.
Elájult a hongkongi emeletes busz sofőrje, szemből kapta el a legendás Fat Duck két szakácsának taxiját és a másik buszra lökte őket.
Vízmelegítés mosógépben, egészséges testszag, plusz a világ legjobb nyers étele: íme a legjobb túlélési tippek a Somogy megyeieknek, akiknél két napra lekapcsolják a gázt.
Az idei Gourmet Fesztiválon libamáj fagyi és uborkás nyalóka is lesz a Millenárison. Meg negyven étterem és ugyanennyi pincészet.
Egy felmérés szerint a gasztronómiai élmények megelőzték a múzeumlátogatást és a városnézést.
Hogyan szurkolnak a szakácsversenyek ultrái? Lehet-e esélye az egyszeri magyar legénykének a kőgazdag skandinávok ellen a gasztronómiai Forma-1-ben? Mennyit iszik egy magyar étteremtulajdonos? Végigéltük, ettük és ittuk minden idők legnagyobb magyar gasztronómiai sikerét Brüsszelben.
Egy-egy csillagja van a Costes-nak és az Onyxnak, volt, aki a Mák Bisztrót is ide várta, de őket nem díjazták.
A Dining Guide szerint a kedvenc a Mák Budapesten, a balatonszemesi Kistücsök vidéken.
Egy mozgó büfé evőversenyén két kilós hamburgereket kellett minél gyorsabban megenni. Megengedett módszer a hamburgert vízbe mártogatni.
A currys heringtől a hitlerszalonnáig: a dánok a magyar étterem kínálatával ismerkednek. És mindent felfalnak.
Mit gondolnak a legmenőbb séfek az ismert élelmiszerügyi okoskodóról?
Aki Budáról nézi a tűzijátékot, el sem kerülheti a Magyar Ízek Sétányát. Gyomrunkat nem kímélve teszteltünk. Egyébként: magyar+bio=nagy csöcsű.
Minden eddiginél nagyobb a Nagyszínpad, a metálosok viszont a szabad ég alatt rázhatják. Prince kedvéért kifutót építettek, és megrendelték Madonna vécéjét. A készpénz pedig már a múlt.
A gasztronómus Deutsch Györgyként született Székesfehérváron, New Yorkban lett világhírű.
Egy sztárséf szeme előtt próbáltak fiatal szakácsok menő fogásokat főzni McDonald's-os alapanyagokból egy hamburgerezőben. Kamu reklámeseménynek indult, vicces szívatás lett belőle.
Mit művelnek a pénzes gasztrojancsik a Budai Gourmet étel- és italfesztiválon? Miért labilis a disznó? Bementünk, megnéztük, meghallgattuk, megkóstoltuk.
A szakácsverseny arról szól, kinek van a legtöbb esze a konyhában, és ki tud ott a legügyesebb lenni. Megtartották a Czifray-versenykurzus gálaebédjét.
Pornóbélszín, pipetta, fagyi: ami nálunk a felső ezer kiváltsága, az Ausztriában a tormás tekercs helyett megy a vállalati fogadásokon. Élő szakácsbemutató sok érzékcsalódással és lelkes diáklányokkal.
A Costes után az Onyx is csillaggal szerepel a híres gasztroguide-ban. Almás véres hurka és kandírozott szalonna a világ legfajsúlyosabb étteremkalauzában.
Torkos csütörtök van, de kerüljük a hortobágyit, a lazacot, a kijevit, a gulyáslevest. A magyar vendéglátóipar legveszélyesebb kreatúrái.
A szocializmusban a burzsoázia eledelének tartották, most viszont fesztivállal népszerűsítik ezt az ételkülönlegességünket.
A Dining Guide év étterme választásán győztes Chateau Visz német séfje örömmel jött hozzánk, mert gasztronómiai forradalom zajlik.
A Sziget Szervezőiroda irányítja jövőre az ínyenc gasztronómiai parádét.
A ló és az ember kapcsolata szép dolog, örülünk, hogy a Fidesz felvirágoztatja a dolgot, szerintünk azonban van más is, ami jobb sorsra érdemes, a gyönyörű lányoktól a tudósokig. Szavazzanak!