Majonéz és csirke egyáltalán nem
Kilencvenéves a világ leghíresebb salátátja, amit mindenhol ismernek, és mégsem tudja senki, pontosan mi kell bele. Cézársaláta 90.
Kilencvenéves a világ leghíresebb salátátja, amit mindenhol ismernek, és mégsem tudja senki, pontosan mi kell bele. Cézársaláta 90.
Tudja, mi az a bagel? Ha nem, ne essen kétségbe, tőlünk megtudja. És azt is, hogy végre Budapesten is ehet ilyet.
Végigettük az országot a Gourmet Fesztiválon. Nézze meg, milyen egy igazi mangalicakolbász vagy hogy mi lehet az új pho leves! Nem olcsó bejutni, de ami benn vár, az a tömény gyönyör.
Folytatódik az ázsiai konyha térnyerése, egyszerűsödnek az éttermek, jön az osztrák bor és a gőzgombóc. Gasztronómiai trendjelentés.
Vagy legalábbis gyümölcsízű zselés gyöngyöket.
Divat lett a vendéglátás, menő dolog szakácsnak lenni. Az Index kérésére, most először ült egy asztalnál a három magyar Michelin-csillagos étterem séfje.
2016-ban Budapest rendezheti a Bocuse d’Or európai döntőjét. Az, hogy mi rendezhetjük a világ legismertebb szakácsversenyét, a gasztronómiában olyan, mintha a fociban mi kapnánk az EB rendezési jogát.
Francia, és mindenki szerint nagyszerűen főz. Például kék homárt és hasonlóan egyszerű dolgokat.
Éttermek villamosokon, erdőkben, kihalt gyárépületekben. A pop-up éttermek divatja hozzánk is eljutott. Vállalkozó szelleműek előre!
Hiába gúnyolódnak a franciákon, az angolok már évezredekkel korábban ettek békát.
Az év étterme Encsen van, a kocsma helyén. Itt a Gault & Millau étteremkalauz.
Tevecarpaccio, aranyfóliás teveburger, camelccino - friss gasztrodivat a Közel-keletről.
Soha, de soha nem akarja megtudni, mitől olyan finom a vaníliafagyi.
Anh Tuan és Baldaszti Péter a napokban nyitották meg indokínai éttermüket. Vietnam, rizs és világon átsöprő pho-őrület-
Három gasztronómiai fesztivál volt egyszerre a városban: 25 ezer forintos pástétom, hideg málnás ipák és spanyol pacal