Ekkora luxust még nem látott!
A héten nyílik meg az Émile, a Gerbeaud-ház, cukrászda és étterem budai párja, a luxusvillát egy éve újítják.
A héten nyílik meg az Émile, a Gerbeaud-ház, cukrászda és étterem budai párja, a luxusvillát egy éve újítják.
Zsolt és Éva megvett egy kis street food vállalkozást. Sokat dolgoztak vele, szerették, a vevők is imádták. Megpróbálták becsületesen csinálni, de a bürokrácia felőrölte őket. Nem egy leányálom vállalkozni ma Magyarországon.
Ausztriát leszámítva egy szomszédos országnak sincs csillagos étterme, sőt a turisták által felkapott Prágának is csak kettő.
Gyorsan végigettük az ebédmenüt az étteremben, és Magyarország legújabb csillagos séfjével, Pesti Istvánnal beszélgettünk.
Korán kelés, folyamatos sütés, minőségi alapanyagok pótlása, pihenő pedig hétvégén sincs. Nagy igény van a margarinos krémek hagyományával szakító, jó minőségű süteményekre.
Egy budapesti pincében a kaviárt is kaviárral adják. Megnéztük, hogy mit tud a város legjobb orosz étterme, az Arany Kaviár.
A kihalás szélén álló mangalicából mára világra szóló siker lett, luxus a japánoknál, imádják a spanyolok, Amerikában pedig tenyészteni kezdték. A szőrös disznóról Melocco Anna forgatott dokumentumfilmet, miközben sok tévhitet megcáfolt.
Vasárnapig regisztrálhatnak az éttermek a tizedik torkos csütörtökre. Sok jó étterem már betelt.
Molnár Gábor séfnek álomszerűen sikerült a verseny, végül tizenharmadik helyezést ért el.
A Bocuse d'Or nemzetközi versenyt az Indexen is követhetik.
A 226 milliós támogatás ellenére a kutya sem volt kíváncsi a Hold utcai piacra. A Belváros újat gondolt, jönnek Bíró Lajosék: őstermelők helyett elegáns éttermek lesznek a tanyatámogatásból fejlesztett csarnokban.
Ezek az ország legnépszerűbb ételei, receptjei. A NoSalty, a Mindmegette és a Google trends szerint édességen és pizzán élünk. A húsos ételek közül szinte csak csirkét készítünk otthon.
Túl zsíros és magyaros Lévai Anikó receptje, Feri valami könnyedebbre vágyik. Ősszel gyesre megy.
Dumas sokat főzött, imádta a tevetejet, a zebrahúst és az énekesmadarak nyelvét is.
A MENÜ egy valóban egyedülálló, Budapestet bemutató, közösségi receptgyűjtemény és leskelődés mások életében.
Kiosztották az idei Gault&Millau díjakat, a legjobb éttermek mellett méltatták a hamburgert, a tokaji borokat, és a kecskehúst is.
Kínában az egyik gyanútlan vendéget már be is börtönözték morfin- és kodeinhasználat miatt.
Már nekünk is van séfversenyünk: az ország legjobb és legismertebb konyhafőnökeit terelte össze a Világevő. Csak néztünk és tanultunk.
Kilencvenéves a világ leghíresebb salátátja, amit mindenhol ismernek, és mégsem tudja senki, pontosan mi kell bele. Cézársaláta 90.
Tudja, mi az a bagel? Ha nem, ne essen kétségbe, tőlünk megtudja. És azt is, hogy végre Budapesten is ehet ilyet.
Végigettük az országot a Gourmet Fesztiválon. Nézze meg, milyen egy igazi mangalicakolbász vagy hogy mi lehet az új pho leves! Nem olcsó bejutni, de ami benn vár, az a tömény gyönyör.
Folytatódik az ázsiai konyha térnyerése, egyszerűsödnek az éttermek, jön az osztrák bor és a gőzgombóc. Gasztronómiai trendjelentés.
Vagy legalábbis gyümölcsízű zselés gyöngyöket.
Divat lett a vendéglátás, menő dolog szakácsnak lenni. Az Index kérésére, most először ült egy asztalnál a három magyar Michelin-csillagos étterem séfje.
2016-ban Budapest rendezheti a Bocuse d’Or európai döntőjét. Az, hogy mi rendezhetjük a világ legismertebb szakácsversenyét, a gasztronómiában olyan, mintha a fociban mi kapnánk az EB rendezési jogát.