Megvan a Balaton legjobb strandbüféje
Zánkán egyszer csak kinőtt egy standbüfé a földből, amit mindenki imád. Pedig Horváth Orsolya nem akart mást, mint olyat főzni, amit ő is megenne.
Zánkán egyszer csak kinőtt egy standbüfé a földből, amit mindenki imád. Pedig Horváth Orsolya nem akart mást, mint olyat főzni, amit ő is megenne.
És tényleg azt eszik, amit a kínai büfében árulnak? Miért szavaltak Petőfit kínaiul a Tienanmen téren? Gasztrosétán jártunk Kőbányán.
A férfi, aki végigette az összes három Michelin-csillagos éttermet, és a nő, aki szupermodellből lett étteremkritikus. Beszélgettünk velük.
A KisHableány a legjobb dolog, ami a Balatonnal történhetett.
Anthony Bourdain májas palacsintát evett egy külvárosi kifőzdében. Lement a CNN-en a teljes, Budapestről szóló műsor.
Általunk teljesen felfoghatatlan okokból a Papírtigris elkezdett magyar szájíz szerint készített szusit árulni, ami viccnek jó, gasztronómiai élménynek értékelhetetlen. Ugyanis megkóstoltuk. Az összeset.
Kockára fagyva tömtük a hamburgert, a sonkás focacciát, a kakastaréjt, a tintahalas Oreót, és a paprikás csirkét a Millenárison.
Mi lesz, ha két nő összeáll? Például egy megismételhetetlen cukrászda, egyedi tányérokkal: ha elfogy a süti, mindenki megtalálja a tányér alján az üzenetet. Márk Szonja és Hitka Viktória kettőse.
Mit eszik a pesti ember, ha elmegy vidékre? Hogyan lehet legyőzni a lángost a Balatonnál? Az ország legjobb vidéki szakácsaival beszélgettünk.
Az Élesztő, a házisörök mekkája most ünnepelte második születésnapját. Multikat megkerülő rendhagyó modell, szenvedélyes pultosok és boldog élet a bulinegyeden kívül. Interjú.
A héten nyílik meg az Émile, a Gerbeaud-ház, cukrászda és étterem budai párja, a luxusvillát egy éve újítják.
Zsolt és Éva megvett egy kis street food vállalkozást. Sokat dolgoztak vele, szerették, a vevők is imádták. Megpróbálták becsületesen csinálni, de a bürokrácia felőrölte őket. Nem egy leányálom vállalkozni ma Magyarországon.
Ausztriát leszámítva egy szomszédos országnak sincs csillagos étterme, sőt a turisták által felkapott Prágának is csak kettő.
Gyorsan végigettük az ebédmenüt az étteremben, és Magyarország legújabb csillagos séfjével, Pesti Istvánnal beszélgettünk.
Korán kelés, folyamatos sütés, minőségi alapanyagok pótlása, pihenő pedig hétvégén sincs. Nagy igény van a margarinos krémek hagyományával szakító, jó minőségű süteményekre.
Egy budapesti pincében a kaviárt is kaviárral adják. Megnéztük, hogy mit tud a város legjobb orosz étterme, az Arany Kaviár.
A kihalás szélén álló mangalicából mára világra szóló siker lett, luxus a japánoknál, imádják a spanyolok, Amerikában pedig tenyészteni kezdték. A szőrös disznóról Melocco Anna forgatott dokumentumfilmet, miközben sok tévhitet megcáfolt.
Vasárnapig regisztrálhatnak az éttermek a tizedik torkos csütörtökre. Sok jó étterem már betelt.
Molnár Gábor séfnek álomszerűen sikerült a verseny, végül tizenharmadik helyezést ért el.
A Bocuse d'Or nemzetközi versenyt az Indexen is követhetik.
A 226 milliós támogatás ellenére a kutya sem volt kíváncsi a Hold utcai piacra. A Belváros újat gondolt, jönnek Bíró Lajosék: őstermelők helyett elegáns éttermek lesznek a tanyatámogatásból fejlesztett csarnokban.
Ezek az ország legnépszerűbb ételei, receptjei. A NoSalty, a Mindmegette és a Google trends szerint édességen és pizzán élünk. A húsos ételek közül szinte csak csirkét készítünk otthon.
Túl zsíros és magyaros Lévai Anikó receptje, Feri valami könnyedebbre vágyik. Ősszel gyesre megy.
Dumas sokat főzött, imádta a tevetejet, a zebrahúst és az énekesmadarak nyelvét is.
A MENÜ egy valóban egyedülálló, Budapestet bemutató, közösségi receptgyűjtemény és leskelődés mások életében.
Kiosztották az idei Gault&Millau díjakat, a legjobb éttermek mellett méltatták a hamburgert, a tokaji borokat, és a kecskehúst is.
Kínában az egyik gyanútlan vendéget már be is börtönözték morfin- és kodeinhasználat miatt.
Már nekünk is van séfversenyünk: az ország legjobb és legismertebb konyhafőnökeit terelte össze a Világevő. Csak néztünk és tanultunk.