Speckó gasztrohét: migránsok kedvenc ételei a magyar éttermekben
Kíváncsi rá, miket esznek azok, akik hozzánk menekülnek? Most egy hétig csomó étteremben ismerkedhet az ő gasztronómiájukkal. Megéri!
Kíváncsi rá, miket esznek azok, akik hozzánk menekülnek? Most egy hétig csomó étteremben ismerkedhet az ő gasztronómiájukkal. Megéri!
Egy szarvasgombavadásszal beszélgettünk arról, miért izgalmas ez a munka, mennyit lehet keresni, és milyen kutyával érdemes nekivágni a gombászásnak.
Mi ez, hagymás bab? Nem, krumplis harcsa.
Segítünk eligazodni a horrorkolbászok, a löncshúsos szendvicsek és a forró platnikon sütött száraz húsok világában a Szigeten.
Mutatunk néhány, talán nem annyira ismert helyet a Duna mindkét oldalán, ahová a fővárosi polgárok menekülhetnek a hőség elöl.
A Zselic szélén egy vadgazdálkodás éttermében elkezdtek szamárhúst sütni. Megkóstoltuk.
Nem az Erős Pista lett nemzetközi hírnevű, hanem a Spirit Of Attila.
Balf, Kismarton és Darázsfalu is belefér egy pár napos kirándulásba.
A csirkemájas, a krisnás és a buddhista lecsót is lefőztük a Volton, és nem csalódtunk, sőt, street-lecsó-food-őrületet vizionálunk. Fesztiválon a Konfit.
Izgalmas ízek, bénázó diáklányok, kézzel írt étlap - kikötői ebéd Keszthelyen.
Négy kedvenc célpontunkat mutatjuk be, ahová nemcsak a látnivalókért és a szép tájért, de önmagukban az éttermekért is érdemes útnak indulni.
A CNN riportere, Anthony Bourdain sokkot kapott a rántott hús méretétől. Mi is. Taxidermia a rákospalotai Bádog Gundelben, zsírt izzadunk.
Nincs magyar az első százban, egy francia sincs az első tízben, ők kiakadtak. Pedig nem hivatalos versenyről van szó.
A Food Truck Show-ra még ma sem késő kinéznie, mutatjuk, hol mit ehet, és mennyiért.
A ceviche („szevicse”) jelenleg világszerte az egyik legtrendibb fogás, ami ráadásul gyorsan kész.
A grillezés és a barbecue lesz az idei téma, természetesen ott lesznek a Michelin-éttermek is.
Ön is úgy tudta, hogy a nyers zöldség a jó zöldség? Rosszul tudta. Ha bizonyos zöldségféléket nem sütünk vagy főzünk meg, értékes tápanyagoktól esünk el.
Szerintünk egy utazás során legalább olyan fontos a helyi konyhát kipróbálni, mint legérdekesebb látnivalók. Kóstolt már például tejes-paprikás teát, vagy olyan levest, aminek 1945 óta rotyog az alapleve?
Iszonyat sokkoló kólás szakácskönyv jelent meg, amiben minden étel titkos összetevője a kóla, a sonkától a cheddarkrémen át a hagymalevesig. És hogy még finom is? Most végre kiderül!
Steiner Kristóf egy év után Magyarországra látogatott. Szigorú vegaként ilyennek látta a fővárost...
Unja a kötelező turistalátványosságokat? Válasszon a pénztár előtt sorban állás és turistacsoportban tülekedés helyett valami extrémebb elfoglaltságot! Íme a helyek, ahol igazán szokatlan dolgok történnek az emberrel a világ legmeredekebb lépcsőjének megmászásától, az erjesztett rája kóstolgatásáig. A turistamentességet persze nem garantáljuk, de biztosan nem lesz akkora tömeg, mint Disneylandben!
Meg lehet oldani egy hónapot chips, gyorsleves és üditők nélkül? Mennyire macerás és mennyivel olcsóbb vagy drágább az egészséges életmód? Kipróbáljuk!
15 millió forintért kelt el a világ legnagyobb fehér szarvasgombája egy New York-i árverésen.
A földön egyre több az ember, és egyre kevesebb az élelem. Rovarevéssel megoldódna ez a probléma, de ki főzött már mogyoróhagymás lisztkukacos tésztát, vagy tücskös rizottót? Mi megpróbáltuk.