Vannak itthon high-tech kórházak is

HP 03
A cikk a Regon Média Zrt. támogatásával készült.
2016.07.08. 14:04
Ha a hazai egészségügy állapotára gondolunk, sokakban a málló falak, a rozzant ágyak és az általános reménytelenség képe sejlik fel, de szerencsére van az éremnek egy másik oldala is: számos intézményben komoly fejlesztések történtek, történnek. Három intézményt kerestünk fel ezek közül: a Heim Pál Gyermekkórházat, az Országos Onkológiai Intézetet és a Bács-Kiskun Megyei Kórházat.

A budapesti Heim Pál Gyermekkórház a közép-kelet-európai régió legnagyobb gyermekkórháza, amely közel fél millió járóbeteg és csaknem 35.000 fekvőbeteg ellátását végzi évente. A széles szakmai specifikációval rendelkező intézmény 21 osztályán és 142 ambulanciáján hozzávetőlegesen évi két millió beavatkozás történik. A tavalyi év Környezet és Energia Operatív Program forrásainak köszönhetően közel 2,5 milliárdos fejlesztés zajlott az intézményben, melyből 1,2 milliárd energetikai-, közel 1,2 milliárd forint pedig eszközbeszerzési beruházás volt.

Ez a gép mindent tud a stroke-ról

A cikket a Brand & Content készítette a Regon Média Zrt. megbízásából , nem az Index szerkesztősége. Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashat részletesebben.