Ezek a világ legjobb szurkolói terei

MG 6360
2016.08.09. 08:47 Módosítva: 2016.08.09. 09:59
A világ nagy sporteseményei nem csak a versenyek helyszínein vonzanak tömegeket. A drukkerek szervezett keretek között, saját városukban is követik az eseményeket, mert örülni, izgulni közösen az igazi. Mutatunk néhány látványos példát Párizstól Budapestig.

Ahogy a foci Eb ideje alatt, a legszívesebben minden sportrajongó most is a helyszínen biztatná kedvenc olimpikonját, de ez nehezen oldható meg. Helyette összefuthatunk egy kellemes helyen és együtt, közösségben biztathatjuk a hazai versenyzőket, együtt örülhetünk a sikereiknek, és legalább egymás nyakába borulhatunk, ha a vízilabda válogatott gólokat szerez, az úszóink szokás szerint odavernek a mezőnynek, és evezőseink hajóhosszal nyernek.

Mutatunk néhány helyet a közelmúltból és a jelenből, ahol ilyen „klubok” alakultak. A fotókból és videónkból a hangulatot is megtapasztalhatja bárki.

1: Párizs, 2016 Foci Eb

Franciaország fővárosa idén egy óriási rajongói zónát alakított ki nem máshol, mint az Eiffel torony előtti parkban. A hatalmas füves területen óriás kivetítők és kijelzők segítették a bajnokság eseményeinek követését, a színpadok a szórakoztatást szolgálták és a szakértőknek adtak helyet.

2: Varsó 2012 Foci Eb

A varsói rendezvény területéről készült fotók tökéletesen mutatják azt, hogy nem igazán kell ahhoz fesztivál és zenekarok, hogy ezer meg ezer ember egy helyre gyűljön és fiesta hangulatot teremtsen. Elég a sport szeretete és a közös drukkolás élménye.

3: Rio de Janeiro 2010 Foci vb

A Dél-Afrikában megrendezett 2010-es futball világbajnokságot a föld talán leginkább focimániás országában valóságos népünnepélyek közepette követték figyelemmel. A brazil válogatott meccsei alkalmából lépni nem lehetett a sárga-zöld mezes rajongóktól, akik óriás kijelzőkön követték figyelemmel kedvenceik szereplését.

+1: 2016 Budapest

Magyarországon is nagy hagyománya van a közösségi szurkolásnak. Az ország több pontján rendszeresen összegyűlnek a rajongók, hogy együtt biztassák a csapataikat, kedvenceiket. Ez most sincs másként, ugyanis augusztus 6-án a budapesti Március 15. téren nyílt meg az ország legnagyobb közösségi tere, ahol egy hatalmas, kilátóként is működő 35 négyzetméteres kivetítőn követhetik az érdeklődők olimpikonjaink szereplését. A Red szurkolói központban az M4 Sporton keresztül nézhetik az itt tartózkodók az élő közvetítéseket, melyek szüneteiben a televízió szakértői, műsorvezetői, valamint olimpiai és világbajnokok elemzik majd az eseményeket.

Hajrá magyarok, pólónemzet veletek!

A mintegy 700 négyzetméteres helyszín nyitott, könnyen átjárható és akadálymentesített. A teret a 35 négyzetméteres kivetítő uralja, a LED-falat nem csupán nézni lehet, de fel is lehet menni a tetejére. A speciális kialakítású LED-fal tetején egy kilátó található, ahonnan egészen különleges látószögből lehet a budapesti panorámát élvezni.

A cikket a Brand & Content készítette a Vodafone megbízásából, nem az Index szerkesztősége. Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashat részletesebben.