Furák, de szerethetők vagyunk

shutterstock 355466015
A cikket a Coop támogatta.
2016.11.14. 07:53
A tejföl, a ropi, vagy a Túró Rudi íze szinte már genetikusan belénk ivódott. Egy hosszú utazás alatt bárki számára kiderülhet, hogy kínzó űrt hagynak maguk után, amikor nem jutunk hozzájuk. Na de mi van akkor, ha valaki felnőtt fejjel találkozik először a magyar kedvencekkel?

Magyarországon tanuló külföldi diákokkal kóstoltattunk itthon népszerű ételeket. Gondolta volna, hogy a tejföl olyan, mintha sajtot és vajat kevertünk volna össze? És hogy egy franciának ízlik a Mackósajt? Eszébe jutott valaha, hogy a ropinak szalonna íze lenne?

A mezőnyből a Túró Rudi több szempontból is kiemelkedett: ennek a neve hangzik el a legbájosabban egy kínai diáknak köszönhetően, és ez a legmegosztóbb étel: kedvencnek és ehetetlennek is minősülhet.

Komoly tanulságokat nyilván nem kéne levonni egy ételkóstolásból, de az érdekes, hogy saját sztereotípiáinkra is ráerősít. Hajlamosak vagyunk magunkat is ételmániásnak látni, ételeinket pedig különlegesnek, de szerethetőnek. Ahogy magunkat is.

Talán igaz a mondás: az, vagy, amit megeszel.

A cikket a Brand & Content készítette a Coop megbízásából, nem az Index szerkesztősége. Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashat részletesebben.