Vilma
-7 °C
4 °C

Pert vesztett az államtitkár az Ezüsthajóval szemben

2003.01.23. 15:58
Jogerősen is pert vesztett Tóth András, a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára az Ezüsthajóval szemben A bíróság döntésének megfelelően a politikusnak fizetett hirdetésekben kell bocsánatot kérnie a Kft.-től
Az előző kormány idején több állami megrendelést is elnyerő vállalkozás vezetője személyiség jog megsértése miatt perelte be a politikust. Tóth András, aki akkor az MSZP parlamenti képviselője volt, 2001. áprilisában azt állította, hogy az Ezüsthajó Kft. által a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának megrendelésére készített Bánk Bán című filmnek két költségvetése van - egy nyilvánosságra hozott 766, és egy eltitkolt 610 millió forintos. A képviselő szerint a különbözetet másra akarták költeni, és ez elhangzott több televízió-műsorban, illetve leközölte két napilap is.

Az ezután indított perben első fokon az Ezüsthajó nyert. A Pesti Központi Kerületi Bíróság az ügyben tavaly júliusban véget ért első fokú eljárás végén kimondta, hogy az alperes állításai megalapozatlanok voltak, és sértették a felperes jó hírnevét. Tóth András fellebbezése után a Fővárosi Bíróság mai döntésével helyben hagyta az első fokú ítéletet. Eszerint a képviselőnek 15 napon belül fizetett hirdetésben bocsánatkérést kell közzétennie azokban a médiumokban, melyekben valótlannak bizonyult állítása elhangzott. Az ítélet jogerős, az ellen fellebbezésnek helye nincs.

"A bírósági ítéletét tudomásul vettem, de vizsgálom azokat a jogi lehetőségeket, amelyek alkalmasak az igazság kiderítésére" - nyilatkozta az ítélethirdetés után Tóth András.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.