Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Változatlan feltételek az MTV elnöki pályázatán

2003.01.31. 11:33
A korábbi két sikertelen pályázattal azonos indulási feltételeket tartalmaz az MTV elnöki posztjára kiírt, pénteken nyilvánosságra hozott felhívás. Az indulni kívánók március 2-ig adhatják be anyagukat. Döntés a közben újraválasztott elnökség április elsejei ülésén születhet arról, kit terjesztenek személyi javaslatként a nagykuratórium elé.
Mint ismert, a pályázat kiírásáról december 5-én, az előző sikertelen elnökjelölés napján döntött a médium közalapítványi kuratóriumának elnöksége. A három napilapban megjelent felhívás szerint az indulni kívánók március 2-ig adhatják be anyagukat. Döntés a közben újraválasztott elnökség április elsejei ülésén születhet arról, kit terjesztenek személyi javaslatként a nagykuratórium elé.

Feltételek

A tavaly július 29-i és október 7-i kiírás szerint az elnöki posztot az a büntetlen előéletű magyar állampolgár töltheti be, aki felsőfokú végzettséggel és legalább ötéves vezetői gyakorlattal rendelkezik. Ugyancsak feltételként jelölték meg a kiírásban a tárgyalóképes angol- vagy német nyelvtudást, jelezve, több idegen nyelv ismerete előnyt jelent. A részletes pályázati kiírást a pályázók személyesen vehetik át Budapesten, a kuratórium VI. kerület, Ó utca 14. szám alatti épületében. Noha a beadás határnapja hétvégére esik, a kuratórium gondoskodik a pályázati anyagok fogadásáról.

Előzmények

Az MTV elnöki posztja Mendreczky Károly július 16-i távozásával üresedett meg. A tisztségre az intézmény közalapítványának kuratóriumi elnöksége először július 29-én írt ki pályázatot, augusztus 31-i határidővel. A grémium elnöksége szeptember 30-án Baló Györgyöt terjesztette az akkori tizenöt pályázó közül személyi javaslatként a kuratórium elé, döntés viszont - szintén a kétharmados többség hiányában - nem született. A sikertelen elnökválasztás nyomán kiírt új pályázat november 6-i határidejéig minden korábbinál többen, 18-an pályáztak a Magyar Televízió elnöki posztjára, közülük azonban nem sikerült az elnökségnek kétharmados többséggel jelöltet állítaniuk a nagykuratórium elé. A testület még aznap eldöntötte, hogy új pályázatot ír ki, és azt január utolsó napján teszi közzé.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.