Emőke
8 °C
19 °C

Szerdák kormányfői interjúk nélkül

2002.04.29. 15:51
A Magyar Rádió felajánlja Medgyessy Péternek a szerda reggeli interjúk lehetőségét. Az MSZP kormányfő-jelöltje köszöni, de nem folytatja a hagyományt.
A Magyar Rádió Medgyessy Péternek is felkívánja ajánlani a szerda reggeli miniszterelnöki interjúk lehetőségét.

Szerda reggelik

Mint ismert, Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban szerdán reggelente rendszeresen kifejtette véleményét akutális politikai és gazdasági kérdésekről. Emiatt az ellenzék többször bírálta az intézményt. Szerintük ugyanis a kormányfővel nem igazi interjúk készültek, hanem inkább arra adtak neki lehetőséget, hogy nyilatkozzon és saját érdekeinek megfelelően használja a Rádiót. Az évek alatt hagyományossá vált szerda reggeli beszélgetések tavaly könyv alakban, szerkesztett formában is megjelentek.

Medgyessy köszöni, de nem

Az Index kérdésére Hollós János alelnök, a Krónika főszerkesztője, aki a kormányfői interjúk egyik készítője volt, megerősítette: felkínálják a lehetőséget Medgyessy Péternek is. Szavai szerint ugyanis a mindenkori magyar miniszterelnök szeretettel látott vendége a Magyar Rádiónak. Gál J. Zoltán, az MSZP kampányszóvivője lapunknak úgy nyilatkozott, hogy hivatalosan még nem kaptak értesítést a Rádióból. Tájékoztatása szerint azonban Medgyessy Péter várhatóan nem él a lehetőséggel. - Az MSZP miniszterelnök-jelöltje kormányfőként "valódi újságírók valódi kérdéseire" fog majd válaszolni - fogalmazott Gál J. Zoltán. Mint mondta, Medgyessy Péter gyakran részt vesz majd a kormányszóvivői tájékoztatókon és rendszeresen tart majd sajtótájékoztatókat is.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.