Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Medgyessy kész bármilyen lépésre

2002.06.18. 18:21
Medgyessy Péter szerint, ha a bizalom megrendül iránta, kész bármilyen lépésre. A szocialisták továbbra is bíznak Medgyessy Péterben és a Fidesz elterelő akciójának tartják a Magyar Nemzet cikkét. A legnagyobb ellenzéki párt viszont továbbra is magyarázatot vár a miniszterelnöktől.
Medgyessy Péter önként távozik posztjáról, ha úgy látja, hogy a koalíciós pártok részéről megrendül iránta a politikai bizalom. Egyelőre azonban nem érez bizalomvesztést. A miniszterelnök erről a két kereskedelmi televíziónak adott nyilatkozatában beszélt. Az MSZP és az SZDSZ egyaránt rendkívüli frakcióülésen foglalkozott a Magyar Nemzet cikke kapcsán kialakult helyzettel. Kovács László szocialista pártelnök közlése szerint egyébként változatlan a bizalom Medgyessy Péter miniszterelnök iránt. Az Index információi szerint az SZDSZ egyes képviselői viszont felvetették a koalíció felbontását is.

Elterelő akció

A politikus úgy látja: Medgyessy Péter helyesen tette, hogy a parlament plénuma előtt utasította vissza a Magyar Nemzet című napilap állításait. A politikus szerint a támadás újabb bizonyíték arra, hogy egy eszközökben, módszerekben nem válogató politikai ellenféllel van dolguk. Úgy vélte: politikai ellenfelük ezzel az akcióval egyrészt a választási vereségről próbálja elterelni a figyelmet, arról, hogy ebben milyen személyes felelőssége van a Fidesz szűk vezérkarának, másrészt pedig az eddig megindult vizsgálatokról.

Beszélnek róla

A pártelnök megfogalmazása szerint a Fidesz-vezetők eddigi reagálásaiból is látszik, hogy nagyon kellemetlenül érintik őket az eddig megkezdődött vizsgálatok, és kétségbe vannak esve. Arra a kérdésre, hogy az MSZP bármelyik vezető testülete tárgyal-e az ügyről, azt válaszolta: ilyen kezdeményezés eddig nem érkezett. - Nyilván fogunk róla beszélni, de hogy szükséges-e valamilyen lépést tennünk, azt nem tudom megmondani - fűzte hozzá Kovács László.

A Fidesz nem elégedett

A Fidesz további magyarázatot vár a kormányfőtől. Pokorni Zoltán pártelnök délutáni sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: Medgyessy Péter "nem adott magyarázatot, csak magyarázkodott". A Fidesz továbbra is várja, hogy Medgyessy Péter egyértelmű választ adjon: volt-e szigorúan titkos tiszt a Belügyminisztérium állományában az előző rendszer idején. Úgy ítélik meg, továbbra sem hangzott el a válasz, hogy valódi-e az a dokumentum, amely a Magyar Nemzet június 18-i számában megjelent Medgyessy Péter múltja kapcsán. Pokorni szerint amíg a kérdésre nem születik hitelt érdemlő válasz, addig a miniszterelnök személyes morális válsága a Magyar Köztársaság eddigi történetének legsúlyosabb alkotmányos válságával fenyeget.

A Fidesz elnöke hangsúlyozta: egyetért Kuncze Gábor szabad demokrata pártelnök-frakcióvezetővel, aki az ügynöktörvénnyel kapcsolatos kérdések tisztázását szorgalmazta.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!