Dömötör
12 °C
14 °C

Fizet, aki nem szavaz

2002.06.26. 13:15
A frakcióvezetés által korábban beígért szigor uralkodik az MSZP parlamenti képviselőcsoportjában. Annak, aki például nem nyom gombot szavazáskor, ötvenezer forintja bánja a mulasztást.
Bevált az MSZP parlamenti képviselőcsoportjának hatékony működését biztosító szabályrendszer - nyilatkozta az Indexnek Varju László frakcióvezető-helyettes.

Nincs pardon

A politikus tájékoztatása szerint igazolatlan hiányzás még nem volt, az azonban már többször is megtörtént, hogy valaki valamilyen okból hiányzott a szavazásokról. Volt olyan honatya, aki a reggeli közlekedési dugó miatt nem érkezett meg időben a plenáris ülésre és ezért nem szavazott. Ez azonban nem jelentett felmentést a következmények alól. Az illetőnek ötvenezer forintot kellett befizetnie büntetésként a frakció kasszájába. Az összeg ráadásul nettó értendő, annak tehát, aki nem akarja teljes képviselői tiszteletdíját a képviselőcsoportjánál hagyni, érdemes résen lennie.

Büntetésből jótékonyság

Eddig több mint egy tucatnyi alkalommal volt kénytelen a zsebébe nyúlnia valamelyik szocialista képviselőnek. A fegyelemre azonban Varju László szerint mindenképpen szükség van, hiszen több alkalommal is tapasztalták, hogy az ellenzék figyeli: biztosítják-e a parlament határozatképességét. A frakcióvezető-helyettes tájékoztatása szerint a büntetés-pénzeket év végéig gyűjtik, ezután pedig közösen határoznak arról, hogy milyen jótékonysági célra fordítsák.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.