Mária
-6 °C
-2 °C

Kulcsár nem jelent meg a rendőrségen

2003.07.17. 10:22
Korábbi ígéretével ellentétben nem jelent meg a K&H Equities-ügy egyetlen gyanúsítottja a rendőrség meghallgatásán. Kulcsár Attilát csak ügyvédje, Bánáti János képviselte az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságán megkezdődött vizsgálaton. A rendőrség nemzetközi elfogatóparancsot adott ki Kulcsár ellen.
Nem jelent meg Kulcsár Attila a rendőrségen csütörtökön, ahogy korábban megígérte. Az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága Aradi utcai épületébe csupán ügyvédje, Bánáti János jött el, ő mintegy félórát tölött bent.

Az ügyvéd az újságírók kérdésére elmondta, immár ő a hivatalos védője a K&H Equities üzletkötőjének.

Bánáti János
Védence azért nem jelent, mert visszalépett korábbi szándékától, miszerint beszámol a K&H bank körül visszáságokról, amikről tudott, nyilatkozta a Bánáti.

Kulcsár két héttel korábban, még külföldről azt nyilatkozta, hazajön, és vallomást tesz a hatóságoknak. Most úgy érzi, hogy túlságosan nagy politikai hullámverést okozott az ügy, ezért elállt korábbi szándékától, tájékoztatott Bánáti. Az ügyvéd szerint védencét riasztja a K&H Equities-ügyet övező erős médiafigyelem, ezért egyelőre nem jelenik meg személyesen a vizsgálók előtt. Bánáti ezt Kulcsárral folytatott szerdai telefonos megbeszélésük alapján ismertette az újságírókkal.

A rendőrség egyelőre nem reagált, nem derült ki az sem Kulcsár külföldön tartózkodik-e még, vagy már Magyarországon van.

Miután Kulcsár nem jelenr meg a csütörtöki kihallgatáson, a rendőrség az ügyészségen keresztül nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a bróker ellen.

A hatóságnak egyébként korábban sem volt tudomása arról, hol tartózkodik Kulcsár. Mint Németh Lajos, az ORFK szóvivője az Indexnek szerdán elmondta, nem is keresték. "Okafogyott lett volna" a keresés, hiszen jogi képviselője útján Kulcsár jelezte, részt vesz a kihallgatáson.

Az Index korábban megírta, hogy a K&H Equities üzletkötője külföldre, a legtöbb hírforrás információi szerint Ibizára utazott, miután a zavaros pénzügyekről tájékoztatást adott a Nemzetbiztonsági Hivatal vezetőjének, valamint politikai támogatást kért Áder Jánostól, a Fidesz frakcióvezetőjétől. Felmerült az is, hogy Kulcsár Horvátországban van, más források pedig azt vetették fel, hogy egy szocialista politikus mallorcai nyaralójában húzta meg magát.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!