Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Programok Augusztus 20-án Budapesten

2003.08.19. 17:14
(9:00) Az Augusztus 20. állami ünnepségek reggel kilenc órakor kezdődnek a Kossuth téren zászlófelvonással és tisztavatással.

(10:00 - 16:00) A Dunaparti Vígasságok programsorozat a Lánchídnál könnyűzenei koncertekkel verseny- és nemzetiségi táncokkal 20-án is folytatódik. A kirakodóvásáron kézművesek és gyermekfoglalkozások lesznek.

Délelőtt a Margit szigeten gyermekprogramok várják a látogatókat, a Dunán Zenehajó közlekedik egész nap, a város több pontján utcazenészek adnak elő.

(11:00 - 11:30) Tizenegy órától a főváros rendezésében félórás vízi fesztiválra kerül sor. A programban többek között a flottilla és a Mahart hajói, jet-skisek, ejtőernyősök vesznek részt.

(10:00) A Millenáris Parkban egész nap lehet az élő mesterségek műhelyében saját kezűleg szőni, fonni, selymet festeni.

(10:00) Délelőtt tíz órától a Budapest Plázson afrikai és ausztrál tradicionális táncokkal szórakoztatják a közönséget. Az egyórás program délután négytől (16:00) megismétlődik, este nyolctól a Rajkó zenekar fog fellépni.

(11:00) Tizenegy órától a Mirkó király történetét, déltől zalai táncokat lehet megnézni a Millenárisban. Délután mesék várják a gyerekeket.

(11:00) Délelőtt tizenegy órakor női kézilabdakupával kezdődnek Csepelen az ünnepi programok. Lesz Vikidál Gyula a Szent kard ünnepe című műsorral.

(14:00) Két órától az Orczy-kertben rendezik meg a IV. Budapest Roma Fesztivált. A programban cigány festőművészek tárlatait lehet megnézni, lesz vidámpark és a magyarországi roma zenészek minden műfajban képviseltetik magukat.

(17:00) Öt órakor kezdődik az ünnepi római katolikus szentmise a Bazilikában, amely első alkalommal kerük megrendezésre a központi állami ünnepségek keretében, a misét Erdő Péter érsek celebrálja.

(17:30) Fél hattól a XVI. kerületben is lesz Szt. István-napi ünnepségsorozat, amelynek keretében hajnali egy óráig lesz mazsorettbemutató, koncert és táncverseny.

Este a Millenáris Parkban népi gyermekjátékok, hagyományos magyar táncok és Rákóczi korabeli dallamok láthatóak, hallhatóak.

(19:00) Hét órától három szabadtéri helyszínen koncertek kezdődnek a Batthyány téren, a Fővám téren és a Műegyetem rakparton.

(21:00) A Gellért-hegyen, a Citadellán, valamint a Gellért rakparton kezdődik kilenc órakor az ünnepi tűzijáték.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.