Natália
-3 °C
7 °C

Zuschlag lemond, ha lemondatják

2004.10.17. 11:34
A Terror Háza előtt a vészkorszak áldozatain hahotázó MSZP-s képviselő a Nap-keltének nyilatkozva elmondta, mindent megtett és megtesz, hogy "ezt a nagyon-nagyon kínos történetet rendezze". A képviselő bejelentette, lemond képviselői mandátumáról, ha erre a kiskunhalasi alapszervezet felkéri, amit valószínűleg meg is tesz.
Lemond képviselői mandátumáról Zuschlag János, ha erre az őt jelölő kiskunhalasi alapszervezet felkéri, jelentette ki az MSZP-s képviselő a Nap-kelte vasárnapi adásában.

Zuschlag a Terror Háza előtt tartott keddi szocialista sajtótájékoztató előtt Marsovszky Balázs a Fiatal Baloldal - Ifjú Szocialisták (Fibisz) budapesti elnökének társaságában a vészkorszak áldozatain hahotázott a Hír tv kamerája előtt kedden.

Az MSZP etikai bizottság pénteki állásfoglalásában szólította fel a párt kiskunhalasi alapszervezetét hogy "haladéktalanul, de legfeljebb harminc napon belül" szólítsa fel a képviselőt parlamenti mandátumának lemondására.

'Nagyon-nagyon kínos' történet

Zuschlag az MTV Nap-kelte című reggeli műsorában elmondta, arra is felkészült, hogy hétfőn a frakció is kizárja. "Elkövettem az első hibát, nem direkt, nem volt megfontoltság benne. Azóta azt hiszem mindent elkövettem azért, hogy ezt a nagyon-nagyon kínos történet lezáruljon" - fogalmazott a Fibisz alelnöke.

Hiller István ugyanebben a műsorban később kifejtette: "több történt, mint néhány buta és megfontolatlan mondat". "Amikor másnap emberek tízezrei jöttek el az Andrássy útra, tiltakoztak a fasizmus ellen akkor "nem lehet elviselni", amit a képviselő tett - jelentette ki az MSZP új elnöke.

Az etikai bizottság ülése előtt, pénteken már az MSZP két elnökjelöltje és parlamenti frakciója is az ügy etikai vizsgálatát követelte. Hiller István felszólította a vétkező képviselőt, lépjen vissza az MSZP elnökségi tagságára való jelöléstől. Zuschlag a felszólításoknak eleget tett. A képviselő még a szocialisták tisztújító kongresszusától is távol maradt.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.