Emőke
8 °C
19 °C

Döntés az M7-es és az M70-es lehetséges építőiról

2002.10.28. 17:59
A Strabag Építő Kft., az Országhatár Konzorcium, valamint az "M7-M70 Letenye 2002" Közös Vállalkozás indulhat az M7-es autópálya, valamint az M70-es autóút egy-egy szakaszának megépítésének lehetőségéért.
A Nemzeti Autópálya Rt. az előminősítésre jelentkezett négy cégből hármat hív meg, a M7-es autópálya 8,76 kilométeres Becsehely-Letenye és az M70-es autóút 18,6 kilométeres Letenye-Tornyiszentmiklós közötti szakasz megépítésének tárgyalásos közbeszerzési eljárására.

Nyertesek és vesztes

A társaság hétfői döntéséről kiadott közlemény szerint a részvételi felhívásban meghatározott alkalmassági feltételeknek a Strabag Építő Kft., az Országhatár Konzorcium, valamint az "M7-M70 Letenye 2002" Közös Vállalkozás felelt meg. Az Országhatár Konzorcium vezetője a Hídépítő Rt., tagja a Betonút Szolgáltató és Építő Rt. Az "M7-M70 Letenye 2002" Közös Vállalkozást az Egút Egri Útépítő Rt. vezeti, tagja a Debreceni Magas-, Mély- és Útépítő Rt. Nem fogadták el viszont a Betonút Rt. önálló pályázatát.

Feltételek

Az előminősítés feltételeinek megfelelő cégeket meghívják a tárgyalásos szakaszra, amelyre 40 napon belül kell a részletes - már az árat is tartalmazó -ajánlatot kidolgozni. A Közbeszerzési Értesítőben megjelent kiírás szerint mintegy 40 milliárd forint költségű munka elnyerésének feltétele volt, hogy az elmúlt 3 év átlagában a pályázók évi árbevétele 12 milliárd forintnál, a 2001 évi saját tőkéjük 300 millió forintnál magasabb legyen.

Olyan jelentkezők ajánlatát várták, amelyek 1997-2001. között részt vettek minimum 10 kilométer hosszú 2-szer 2 sávos és a forgalomnak átadott új építésű út kivitelezésében, ahol alvállalkozóként legalább 10 százalékban szerepet vállaltak. Ezenkívül a pályázóknak rendelkezniük kellett napi 20 ezer köbméter földmunka, napi 2 ezer tonna aszfaltburkolat építéséhez valamint 500 köbméter beton-előállításához és bedolgozásához szükséges saját gépi kapacitással.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.