Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Nem tett vallomást a Defend volt ügyvezetője

2002.11.21. 15:25
Tizenöt rendbeli, különleges személyi adatokkal való visszaéléssel gyanúsítja az ORFK Földi László egykori hírszerző ezredest, az előző kormányzati ciklusban jelentős állami megbízásokat elnyerő cég korábbi tulajdonosát. A gyanúsított csütörtöki kihallgatásán nem tett vallomást és ártatlannak vallotta magát.
Nem beszélt

Nem tett vallomást az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságán csütörtöki kihallgatásán Földi László, a Defend Kft. volt ügyvezetője. Az egykori hírszerző ezredest, az előző kormányzati ciklusban jelentős állami megbízásokat elnyerő cég korábbi tulajdonosát a rendőrség tizenöt rendbeli különleges személyi adatokkal való visszaéléssel gyanúsítják. A Népszabadság úgy tudja: a nyomozás eddigi adatai szerint a Defend Kft. - a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) megbízásából gyűjtött magánszemélyekről információkat és továbbította azokat megbízónak. A rendőrség által nem részletezett információk szerint a Defend magánnyomozói a hatóságok adatbázisainak "megcsapoltatása" mellett más - jogsértőnek számító - módszerekkel is gyűjtöttek adatokat.

Földi utánanéz

Bárándy György, Földi László ügyvédje az Index-nek elmondta: védence nem tett vallomást, ugyanakkor a gyanúsítás ellen sem emelt panaszt, mert nem akarja lassítani a rendőrségi eljárást. Az ügyvéd hangsúlyozta: az, hogy a magát ártatlannak valló Földi most nem beszélt, csak meghallgatta a rendőrségi gyanúsítást, még nem jelenti azt, hogy később sem tesz vallomást. Bárándy György tájékoztatása szerint ügyfele abban állapodott meg a rendőrökkel, hogy utánanéz annak: kikről gyűjtöttek adatokat, az ezzel kapcsolatos információkat pedig átadja az ORFK-nak. Amennyiben Földi László esetleges bűnössége a bíróság szerint is bebizonyosodik, a Defend volt ügyvezetője akár három évi börtönbüntetést ist kaphat.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.