Sára, Márió
-11 °C
-1 °C

Pléhkitűzőkkel vetetné magát észre az MDF

2005.11.29. 21:08
Egyelőre hiába várják az MDF hívei, hogy pártjuk almazöld plasztikkarkötővel rukkol elő, meg kell elégedniük a szentkoronás pléhkitűzővel, ami csak Budapesten, a Belvárosban kapható.

Nem osztogat külső megkülönböztető jegyeket az MDF szimpatizánsai számára, de a kiskereskedelmi forgalomba már kapható a szentkoronás címerrel ellátott nemzetiszínű pléhkitűző, mondta Pettkó András kedden az Indexnek.

Bár az SZDSZ, az MSZP és a Fidesz már néhány hete teríti pártszínű karkötőit, a forráshiánnyal küzdő MDF eddig még nem rukkolt elő hasonló vizuális jeggyel.

Rosszul írták az eurót

A konzervatív képviselők ugyan kedden már osztogattak a parlamentben téglalap alakú, nemzeti színű, EURO 2010 feliratú jelvényt, de abból csak a képviselőknek és a pártvezetésnek jutott, mondta Pettkó. (Itt jegyezzük meg, hogy az euró magyarul euró és nem euro.)

Az eurós kitűzők osztogatásának Dávid Ibolya pártelnök kedden tartott sajtótájékoztatója volt az apropó: az MDF olyannyira elégedetlen a kormány által preferált költségvetési tervezettel, hogy még módosító indítványra sem méltatta.

Az MDF elnöke a jelenlévő újságíróknak elmondta: az MDF arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy bár a kormány meghirdetette az euró 2010-es bevezetését, a költségvetési hiányt növelő, osztogató büdzsét terjesztett elő, amellyel Magyarország 3-4 évvel távolabb kerül az eurózónától.

Kispárt, kisbolt

Az MDF-es Csapody Miklós ötlete volt, hogy a nemzeti trikolorba kerüljön bele a koronás címer is, ám a Fidesz nem támogatta az ötletet.

Pettkó András elmondta, Csapody ötletét most alulról jött kezdeményezés karolta fel, egy budapesti, V. kerületi kisvállalkozó forgalomba hozta a koronás trikolor pléhkitűzős változatát több méretben. Pettkó már 30 darabot vásárolt is belőle.

Pettkó András elmondta, külső vizuális jegyek helyett inkább az interneten próbálják a maximumot nyújtani, a képviselő ismét felhívta a figyelmet saját honlapjára, illetve az MDF sajtóoldalára, ahol politikusaik minden rezdülését, legyen az újságban, tévében, rádióban követik: az adásokban elhangzottakat szó szerint leírják, és publikálják.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!