Judit
-2 °C
8 °C

Nem zár be a Terror Háza

2002.12.28. 15:11
A korábbi bejelentéssel ellentétben mégsem zár be januárban a Terror Háza Múzeum. Ezt a döntést hozta az intézményt fenntartó kuratórium. A testület ugyanis bízik abban, hogy a kormányfő ígéretének megfelelően megkapja a zavartalan működéshez szükséges pénzt.
A Terror Háza nem zár be január elején, a múzeum másodikán megnyitja kapuit, s a tervezett karbantartási munkálatokat a hónap második felére halasztják - döntött szombati ülésén az intézményt fenntartó Közép- és Kelet-európai Történelem- és Társadalomkutatásért Közalapítvány. A testület - amint arról az ülést követően az MTI-t tájékoztatta - "bízik a miniszterelnök ígéretében, hogy a költségvetési tartalék terhére visszaadja a múzeum működéséhez szükséges, elvett összeget". A közalapítvány december 20-án - azt követően, hogy a parlament a szabad demokrata Pető Iván költségvetési módosító javaslatát elfogadva 330 millióról 180 millió forintra csökkentette az intézmény 2003. évi működési támogatását - még arról határozott, hogy január 1-jétől bizonytalan időre bezárja a múzeumot.

Folyamatosan

Medgyessy Péter december 23-án - egy képviselő napirend előtti felszólalására reagálva - megígérte, hogy a Terror Háza a költségvetési tartalék terhére megkapja a szükséges támogatást. A miniszterelnök hozzátette: a kormány erről jövő évi első ülésén dönt majd. A Közép- és Kelet-európai Történelem- és Társadalomkutatásért Közalapítvány kuratóriuma ugyancsak december 20-i ülésén döntötte el: kérni fogja a miniszterelnöktől, hogy "a költségvetési tartalék terhére adja vissza a múzeumnak az elvett összeget, s ezáltal biztosítsa az intézmény működését, az itt folyó tudományos munkát, amely elősegíti a múlt feltárását". A kuratórium - szombati közleménye szerint - arról is döntött, hogy a múzeum az új évben folyamatosan és rendes nyitvatartási időben működik, kivéve a január végén esedékes garanciális javítások idejét.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.