Berkes Zsuzsa húzza már le a szoknyáját

2009.01.05. 00:45

A blogról

Ez a blog egy napi válogatás arról, hogy mi történt 1989-ben. Beszámolunk a legérdekesebb hírekről, interjúkról, bemutatjuk a szereplőket, és megtudhatja azt is, mit hallgattunk, olvastunk, néztünk a moziban húsz éve, és milyen telefonok érkeztek a frissen induló TV2-höz és a Szabad Európa Rádióhoz. Ráadásul elolvashatja azokat a napi információs jelentéseket, amiket az MSZMP korabeli vezetői is megkaptak.

Partnereink

Videók

Üzenetek a TV2-nek – 1989. január 5., csütörtök

Már elég régóta hívom magukat. A Fő utcai szociális otthonból nagyon kérik a kisöregek, hogy Berkes Zsuzsa húzza már le azokra a vékonyka lábacskáira a szoknyáját, mert helyes pofa, de a lábai rettenetesek. Én egy nővér vagyok, akit megkértek, hogy telefonáljak. Ugyanígy az Ablak műsorban is combközépig fenn van. Hát, mondjuk már nem az a korosztály, hát ugye a lábai (1949-ben született - a szerk.). Nagyon köszöntem, hogy meghallgattak.

1989-ben szünt meg végleg a hétfői adászünet az akkor még monopolhelyzetben lévő Magyar Televízióban. Az egyes csatornának konkurense is akad, a köztévé kettes csatornája, politikailag és szakmailag is sokkal szabadabb struktúrával. Élő adásokkal, politikai vitaműsorokkal, a máig emlékezetes képi megoldással, a  cipzáras Napzártával és a korábbinál vállaltan szórakoztatóbb tartalommal. De hogyan fogadták mindezt a nézők?

További részletek 1989-ről az OSA honlapján.