Nem tudunk választani a sok jó műsor közül

2009.01.07. 19:15

A blogról

Ez a blog egy napi válogatás arról, hogy mi történt 1989-ben. Beszámolunk a legérdekesebb hírekről, interjúkról, bemutatjuk a szereplőket, és megtudhatja azt is, mit hallgattunk, olvastunk, néztünk a moziban húsz éve, és milyen telefonok érkeztek a frissen induló TV2-höz és a Szabad Európa Rádióhoz. Ráadásul elolvashatja azokat a napi információs jelentéseket, amiket az MSZMP korabeli vezetői is megkaptak.

Partnereink

Videók

Megint elmaradt a tévétorna és elmosódott a Képújságban az M betű, tisztítsák meg az írógépet. Üzenetek a TV2-nek. 1989. január 7., szombat


– Egy javaslattal szeretnék Önökhöz fordulni, miszerint a kettes csatornán 21.30-kor kezdődik a Bronson-sorozat, az egyesen pedig 21.45-ig tart a Megtalált álmok. Így a Bronson-filmből negyed órát nem láthatunk az elejéből, vagy a másiknak a végéből. Biztos nem vagyok egyedül evvel a problémával. Ha a Bronson-filmet később indítanák – ha szabadna kérnünk. Köszönöm szépen, Veszprémből telefonáltam.

– Az a panaszom, vagyis észrevételem, hogy én két nappal ezelőtt beállítottam a videokészülékemet, hogy felvegyem a Bronson-filmet. Erre föl maguk most bejelentik, hogy később kezdik a filmet. Nekem most tíz perc lemarad a filmből. Most mit csináljak, kérem szépen? Erre válaszoljanak, ha tudnak. Megismétlik a filmet? Vagy mi lesz?

– A 154-451-ről beszélek. Nagyon sok a jó műsor, nem tudunk választani, összecsúsznak. Még mindig jobb, mintha két rossz közül kéne választani, de a Bronson sorozat, Telesport, olasz Polip-sorozat. Egyszerűen nem tudunk választani. Ez jellemző az egész hétre.

– Jó estét kívánok! Az a panaszom a kettes műsorral kapcsolatban, hogy a mai napon is elmaradt a TV-torna a megadott időpontban. Egyébként meg túl korán kezdődik, amikor a dolgozók még jórészt nincsenek otthon. Jó volna későbbi időpontra tenni. Köszönöm a figyelmet!

– Jó napot kívánok, Harmat vagyok Budapestről. Most futott egy adás Önöknél, ahol az autóellátásról van szó. Szeretném megkérdezni az ott jelenlévőktől, hogy mi lesz a Skoda 105-ösként 1989-re visszaigazolt kocsikkal, mikor a Skoda 105-ös gyártása váratlanul megszűnt. Június óta egyetlen darabot nem adtak ki, kb. 1000 kocsi van előttem. A Merkur a válaszában azt mondja, hogy várjak türelemmel, majd márciusban megmondják, hogy mit ajánlanak helyette. Nekem nincs erre türelmem, mondjanak valamit!

– A 474-311-es telefonszámról beszélek és azt szeretném megtudni, hogy mi annak a szekrénynek a neve, amit Dombóvári Gábor, illetve – nem Dombóvári, hogy hívják no, várjunk csak egy kicsit, – amit Dömsödi Gábor bemutatott, hogy össze kell szerelni. Mi ennek a bútornak a neve? Legyenek szívesek megmondani, meg hogy hol lehet kapni, mennyibe kerül. Sajnos nem láttuk a műsor elejét.

– Straub Ferenc vagyok Harkányból, autóügyben. Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen előny, vagy hátrány származhat abból, ha ma, szombat este elárulják az új, hétfőn bevezetendő autóárakat a televízióban. Ott ül az illetékes és nem árulja el. Mi a magyarázata ennek a számomra gyermetegnek tűnő titkolózásnak?

– Horváth Józsefné vagyok. Kudlik Julikához lenne egy kérésem, hogy ne csak szabás-varrást mutassanak a TV-ben, mert kézikötést is szeretnénk tanulni. Nagyon sok háziasszony szeretne kötni és nincs hol megtanulni. Nagyon szívesen vennénk a kötést. Köszönöm szépen.

– Szabó Vendel vagyok Gödöllőről. Zavar, hogy a Képújságban az M betű elmosódott. A műszakiakat figyelmeztessék, hogy tisztítsák meg az írógépet! Köszönöm.

További dokumentumok 1989-ről az OSA honlapján.