Megalakult az első pesti kisgazdaszervezet

2009.01.08. 00:01

A blogról

Ez a blog egy napi válogatás arról, hogy mi történt 1989-ben. Beszámolunk a legérdekesebb hírekről, interjúkról, bemutatjuk a szereplőket, és megtudhatja azt is, mit hallgattunk, olvastunk, néztünk a moziban húsz éve, és milyen telefonok érkeztek a frissen induló TV2-höz és a Szabad Európa Rádióhoz. Ráadásul elolvashatja azokat a napi információs jelentéseket, amiket az MSZMP korabeli vezetői is megkaptak.

Partnereink

Videók

Rózsafa jelige újra jelentkezik, de csalódott a Szabad Európában. Belső infók az FKGP-ről. Üzenetek a SZER-nek, 1989. január 8., vasárnap

Jó reggelt kívánok! Január 8-án beszélek, 3/4 6-kor Budapestről, a jeligém: Rózsafa. Köszönettel nyugtáztam a Hallgatók Fórumában a székely himnuszra vonatkozó kedves válaszukat. Azonban felmerült bennem egy olyan kétely, hogy annak idején a kérdésem nemcsak ez volt, hanem az is, hogy Lengyel Szaniszló úrnak írtam egy levelet, amire vártam a reagálását a Hallgatók Fórumában. Erről viszont egy szó sem esett. Ebből arra a következtetésre jutottam, hogy a tisztelt Szabad Európa Rádió csak azokra a kérdésekre, vagy levelekre válaszol, amelyek szimpatikusak. De például arra a levelemre, amely a Munka világa, valamint a riport- és műsorkészítés mikéntjével foglalkozik, erre Lengyel Szaniszló úr, a Magyar Osztály vezetője nem reagált, és hát bizony, ez nekem eléggé rosszul esik. Nagyon szépen kérem, hogyha lehetséges volna, a következő Hallgatók Fórumában erre is kapjak választ. Köszönöm szépen, viszonthallásra.

Egy hírt adok, Őrsi Éva vagyok. A Független Kisgazda-, Földmunkás és Polgári Párt XIII. kerületi szervezete, január 9-én, a Rajk László utca és Dráva utca sarkán lévő Junior étteremben, a fővárosban elsőként mondotta ki megalakulását. Oláh Elemér titkár hangsúlyozta a kisgazdapárti mozgalom folytonosságát, kiemelvén, hogy mint politikai párt kívánnak működni. Tevékenységükkel mindenekelőtt az ország nehéz gazdasági helyzetéből való kilábalást kívánják elősegíteni. Hirdetik és terjesztik a társadalmi megújuláshoz szükséges gondolatmenetet, felvállalják a kisvállalkozók és a magánegzisztenciák politikai védelmét. Igyekeznek jó mederbe terelni a magyar társadalom gazdasági és morális problémáit. Az Angyalföldet és Lipótvárost egyesítő helyi szervezet összejöveteleit a jövőben vasárnap délelőttönként, a Béke téri cukrászdában, hétfőn esténként pedig a Junior étteremben tartják. Az alakuló ülésen jelen volt Dr. Boros Imre országos vezetőségi tag, valamint az újjászervező munkában kezdettől részt vevő Dragon Pál. Köszönöm, vége. Jó estét kívánok!

További részletek 89-ről az OSA honlapján.