Túlbuzgó csébényi főtörzs

2009.01.11. 09:29

A blogról

Ez a blog egy napi válogatás arról, hogy mi történt 1989-ben. Beszámolunk a legérdekesebb hírekről, interjúkról, bemutatjuk a szereplőket, és megtudhatja azt is, mit hallgattunk, olvastunk, néztünk a moziban húsz éve, és milyen telefonok érkeztek a frissen induló TV2-höz és a Szabad Európa Rádióhoz. Ráadásul elolvashatja azokat a napi információs jelentéseket, amiket az MSZMP korabeli vezetői is megkaptak.

Partnereink

Videók

Nem akar közösen ünnepelni a Fidesz és a KISZ, kisgazdapárti kiadványokat foglalt le a csébényi főtörzs és segédrendőr, nagy összejövetel lesz a BS-ben. Napi operatív információs jelentés (NOIJ) 1989. január 11., szerda.

A KISZ és a FIDESZ között folytatott megbeszélés során Fodor Gábor kifejtette, hogy március 15. megünneplése kapcsán, bár helyesli a párbeszédre törekvést, az együttműködésre azonban nem lát lehetőséget. Ugyanilyen álláspont képviseletére kérte fel Rockenbauer Zoltánt is, aki a FIDESZ képviseletében vesz részt az ünnepség előkészítésében.

Az információ forrása megbízható; tartalma részben ellenőrzött.

Intézkedés:

- folytatják az ellenőrzést;

- hasznosítják a tájékoztató munkában.

/III/III/

+ + +

A szerv hírforrása soron kívül, szóban az alábbiakat jelentette: „A Baranya megyei Csébény községben, Biswurm Sándor […] alatti lakosnál Kelemen György r. főtörzsőrmester és Hap József segédrendőr házkutatást tartottak és különböző FKP-kiadványokat (kisgazdapárt) (program, igazolvány stb.) vittek el. A történtekről Biswurm tájékoztatta dr. Mezei Mihály, Baranyaszentlászló […] alatti lakost, megyei FKP-szervezőt, aki azonnal informálta az ’eseményről’ Dragon Pált. Dragon felkérte a forrást: azonnal adja ki a hírt nyugatra, mivel ez nyílt támadás az FKP ellen.”

A hírforrás konzultáció után utasítani fogja dr. Böröcöt, a Baranya megyei FKP-képviselőt a tények ellenőrzésére, addig nem lép az ügyben.

Az információ forrása megbízható, ellenőrzött; tartalma nem ellenőrzött.

Megjegyzés: a Baranya megyei RFK áb szervének információja szerint az említett rendőr és segédrendőr az utcán találkozott Biswurmmal, s ő a helyszínen adta át az említett FKP-dokumentumokat, és elmondta, hogy dr. Mezei Mihály FKP-t szervez a falvakban.

Intézkedés:

- ellenőrzik az információt;

- a hírforrást az információ visszatartására utasították.

/III/III/

+ + +

Furmann Imre miskolci MDF-aktivista egy f. hó 5-én lezajlott beszélgetés során elmondta, hogy a márciusi MDF összejövetelre – melynek színhelye valószínűleg a Budapest Sportcsarnok lesz – készítik az új működési szabályzatot. Annak négy változata lesz, s a kongresszus dönt, hogy melyiket fogadja el.

Furmann azt is közölte, hogy az MDF központja rövidesen Budapestre költözik, s mivel ez felemészti az eddig befolyt pénzt, a vezetőség anyagi támogatást kér a tagságtól.

Az információ forrása megbízható, ellenőrzött; tartalma nem ellenőrzött.

Intézkedés: jelentették a BM III/III Csoportfőnökségnek. /Borsod megye/

A jelentésekről részletesen az OSA honlapján tájékozódhat.