Kétmilliárdos támogatást kap a rendőrség

2009.02.08. 14:02 Módosítva: 2009.02.08. 15:31
Rendezik a túlórapénzeket és új rendőröket vesznek fel a pénzből.

A kormány kétmilliárd forintos többlettámogatást ad a rendőrségnek. Ennek az a célja, hogy fokozzák a rendőri jelenlétet az utcákon, és az emberek azt érezzék, hogy nagyobb a biztonság. Daróczi Dávid kormányszóvivő a kabinet vasárnapi soron kívüli ülése után elmondta, hogy a döntésnek nincs köze a szombat éjjel Veszprémben történt gyilkossághoz, de nem független az elmúlt hetek eseményeitől.

Február 5-én néhány óra alatt három pénzintézetet kiraboltak, ezen kívül a mostanában többször raboltak ki boltokat, pénzváltókat, volt az utcákon tömegverekedés és késelés is.

Daróczi Dávid elmondta, hogy a kétmilliárd forintot abból a 60 milliárdból kapja a rendőrség, amit a tárcák takarítanak meg működési költségeik lefaragásával.

A kormányfő múlt pénteken az igazságügyi és rendészeti minisztert és az országos rendőr-főkapitányság vezetőit arra kérte, adjanak tájékoztatást arról, milyen intézkedésekre van szükség annak érdekében, hogy növelni lehessen az utcákon a rendőrök jelenlétét. Mint mondta, a kétmilliárd forintot az ott elhangzott három intézkedésre fordítja a rendőrség: az országon belüli átcsoportosításokra, bizonyos területeken új rendőrök felvételére és a túlórapénzek rendezésére.