Garamvölgyi távozik

2009.03.06. 11:56 Módosítva: 2009.03.06. 12:56
Nem viszi tovább a szót a magyar kommunikációs vezetők doyenje., Garamvölgyi László kiemelt főtanácsadó lesz.

Távozik posztjáról Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivóje, jelentette péntek dél körül az MTI.

Garamvölgyi vezetői kinevezését indoklás nélkül vonta vissza Bencze József országos rendőrfőkapitány pénteken, közölte az Országos Rendőr-főkapitányság. Az országos rendőrfőkapitány egyben kiemelt főtanácsadónak nevezte ki Garamvölgyi Lászlót.

A Szóvivői Iroda vezetésével Tímár Zoltánt bízta meg az országos rendőr-főkapitány. A szóvivői feladatok ellátására Bényi Mónika őrnagyot és Makula György őrnagyot nevezte ki Bencze József.

Tímár Zoltán, a rendőrség szervezetébe beolvadt határőrség szóvivője volt, majd az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium sajtóosztályán dolgozott. Bényi Mónika 2002 júliusa óta teljesített szolgálatot a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon sajtóreferensként. Makula György 2001 júliusa óta dolgozott a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályán.

A szóvivődoyen

Garamvölgyi László dandártábornok, rendőrségi főtanácsos volt hosszú évek óta a szóvivői iroda főosztályvezetője, valószínűleg ő volt a legtöbb ideig egy területen dolgozó magas rangú rendőri vezető. Különféle beosztásokban 19 éve dolgozott a rendőrség kommunikációs gépezetében. Mostani távozásának okairól egyelőre nincs információ.

Tavaly márciusban, a Szabad Sajtó Napja alkalmából a rendőrség sajtó- és tömegkommunikációs tevékenységében, a szervezet működésének hiteles és objektív bemutatása érdekében végzett kiemelkedő munkája elismeréseként, az országos rendőrfőkapitány Aranytollal jutalmazta Garamvölgyi Lászlót. 2006-ban, a II. Szóvivő Bálon szakmai munkája elismerésére "Lasz György" díjat kapott.

Garamvölgyi László írói tevékenysége is jól ismert, Leslie Valley álnéven több krimit is írt, de saját nevén is több művet adott ki, így például József Attila haláláról is írt rendőri szemszögből könyvet.

Az MTI úgy tudja, más változások is lesznek az ORFK sajtóosztályán, amelyeket a későbbiekben jelentenek be.