Szavazzon, ki mentse meg Magyarországot!

2009.03.23. 14:39
Kibővítettük szombati hetes listánkat, és most végre véleményt is mondhatnak a szaporodó jelöltekről.

Maradjon Gyurcsány Ferenc a miniszterelnök. Egyetértek Bodor Pállal (Diurnus), aki elektronikus naplójában így foglamazott március 20-án: „Percek alatt felsorolok száz politikust, aki szellemileg alatta marad Gyurcsánynak. És száz napig törhetem a fejem, s egy se jut eszembe, aki fölér vele."

gyfn03

Surányi György legyen a miniszterelnök. Az MNB elnökeként segítette a Bokros-csomag levezénylését, a 80-as évek végén Világbanknál volt konzulens. Ismeri tehát, hogy milyen vezetőnek lenni pénzügyi válság idején, és ismeri a nyugati hitelezők gondolkodását is.

D  TT20090311035

Simor András legyen a miniszterelnök. A 90-es években már Csehországban és Romániában is a jegybankelnök vette át az ország vezetését, amikor baj volt. A 90-es években fontos szerepe volt a Matáv, a Richter, az OTP és a Mol privatizációjánál is, biztos jól ismeri tehát a magyar gazdaságot. Még a nagy könyvvizsgáló, a Deloitte is rábízta a magyarországi leánya újjászervezését, miután jelentős ügyfelük, a Postabank szétesése besározta a cég hírnevét.

D SOS20090223006

Király Júlia legyen a miniszterelnök. Az MNB alelnöke 1990-ben Surányi György tanácsadója volt, 2007 óta Simor András helyettese, így ha nem tud dönteni a két egymással újabban élesen vitázó jegybankelnök között, akkor válassza a mögöttük álló nőt. Ő irányította a Postabank privatizációját, és évekig vezette a Nemzetközi Bankárképzőt. A 90-es évek elején tanácsokat adott a Fidesznek, a Postabanknál együtt kellett dolgoznia Apró Piroskával, úgyhogy ismer minden játékost.

D  TT20070620002

Bajnai Gordon legyen a miniszterelnök. Simor András volt a főnöke a 90-es években az üzletileg rendkívül sikeres Creditanstaltnál, biztos megint jó csapat lennének. Lassan két éve benne van a kormányban, ismeri belülről a dolgokat, mégse pártember. Még az önkormányzatokat is felügyelte, meg az EU-s pénzek elosztását, kisujjában lehet minden ami kell.

07

Gráf József legyen a miniszterelnök. Szerényen azt mondta, hogy nem elég felkészült, és idegen nyelven sem beszél, mégis a kormány egyik legsikeresebb tagja. A Gyurcsány-kabinetben ő a legnépszerűbb, Orbán Viktor egyszer azt mondta rá, hogy van vér a pucájában, és traktoros felvonulás sem volt Budapesten, amióta ő az agrárminiszter.

16

Kiss Péter legyen a miniszterelnök. Vasárnap ugyan azt mondta, hogy most nem pártpolitikust keresnek, de az MSZP egyik igen befolyásos vezetőjeként 2004-ben már majdnem miniszterelnök lett. Itt az idő, hogy bebizonyítsa, hogy a párt kongresszusa annak idején tévedett, és Gyurcsány helyett rá kellett volna szavazni.

03

Bokros Lajos legyen a miniszterelnök. Egyelőre még csak ő mondta ki, hogy vállalná. Miért ne kapjon akkor lehetőséget, ha kifejezetten akarja, hogy egy széteső gazdaságú országot felívelő pályára állítson? Egyszer már nekikezdett a költségvetés rendbe rakásához, nem is sikertelenül. Terve mostanra is van, Gyurcsány szerint még dermesztőbb is, mint a Reformszövetségé.

DSZZS20060117101

Ki mentse meg Magyarországot?

Chikán Attila legyen a miniszterelnök. Mi fejezhetné ki jobban a nemzeti összefogást, mint hogy az Orbán-kormány egykori gazdasági minisztere mögé sorakozzon fel a baloldal? Chikán idején az ország gazdasága konszolidációs irányt vett, és a Reformszövetség tagjaként bizonyította, hogy jól megérti magát baloldali kötődésű szakértőkkel is. Egyszer már kiábrándult a politikából, de ez most csak előny lehet.

D NOE20010919014

Békesi László legyen a miniszterelnök. Amit Horn Gyula kormányában nem tudott megtenni, azt vigye végig most! A rendszerváltás előtt is volt már pénzügyminiszter, és most a Reformszövetségben aktiválta magát, vagyis tervei és ambíciói mindig vannak.

D  AS20061208004

Döntsenek az emberek. Nem kellenek alkudozások, egyeztetések. Oszlassák fel a parlamentet, aztán a győztes párt adjon új miniszterelnököt.

Mészáros Tamás legyen a miniszterelnök. A közgáz (Budapesti Corvinus Egyetem) rektora egyszerre tudományos szakember és államigazgatási tapasztalatokkal felvértezett személy. A Horn-kormány idején vezette a Nyugdíjbiztosítási Önkormányzatot, és az Állami Privatizációs Vállalat igazgatótanácsát, miután a cég előző vezetése belebukott a Tocsik-botrányba. Az ÁPV Rt. elnöke volt a Medgyessy-kormány idején, 2008 tavaszán pedig a Gyurcsány Ferenc nevével fémjelzett Új Tulajdonosi Program elnökévé nevezték ki.

DBELO20080424011