Lemondott a cigányellenes írás miatt az Összefogás főszerkesztője

2009.03.25. 09:03
Lemondott a győri önkormányzat közigazgatási bizottságában betöltött helyéről Majtényi László, az Összefogás című győri lap főszerkesztője. Az Összefogás Polgári Egyesület által kiadott lap legutóbbi száma ugyanis országosan nagy vihart kavart egy nyíltan cigányellenes írás közlése miatt.

A Kisalföld szerdai száma szerint az írásból azért is lett országos hír, mert kiderült: a kiadványra az egyesület a győri önkormányzattól 2007-ben és 2008-ban összesen 1,345 millió forint támogatást kapott, főszerkesztője pedig a közigazgatási bizottság fideszes delegáltja.

Az MSZP és az SZDSZ helyi szervezete közleményben reagált az ügyre, és felszólította a Fideszt, hogy hívja vissza a bizottságból Majtényi Lászlót, a polgári egyesülettől pedig azt kérte, hogy adja vissza az eddig kapott önkormányzati támogatást. A főszerkesztő döntését nem kommentálta a lap felkeresésére.

A Kisalföld emlékeztetett: Szabó János volt agrárminiszter szintén a közigazgatási bizottság tagja volt, és szintén cigányellenes kijelentése miatt mondott le 2008 januárjában.