Lezárult a januári áramkimaradások vizsgálata

2009.03.25. 17:38 Módosítva: 2009.03.25. 17:39
A Magyar Energia Hivatalban már tudják, de egyelőre nem árulják el, hogy az E.ON hibázott-e január végén, amikor napokig nem volt áram több településen a Nyugat-Dunántúlon. A dokumentum napokon belül nyilvános lesz.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat kiosztotta az E.ON élelmiszercsomagjait. Újabb igényeket már nem fogadnak el, mert a tervezettnél többet kértek. A segélyezésre eredetileg adott 60 millió forintot 2,5 millióval még ki kellett egészítenie az E.ON-nak.

Sokan a többször meghosszabbított határidőn túl döntöttek úgy, hogy mégis elfogadnák a felajánlást. Ezeket az igényeket sajnos már nem tudjuk kielégíteni, hiszen így is jóval túlhaladtuk a megengedett keretet - mondta Báthy Andrásné, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat regionális vezetője.

A Magyar Energia Hivatal osztályvezetője már tudja, hogy a január végi áramkimaradás miatt az időjárás okolható, vagy pedig az áramszolgáltató hibázott.

A vizsgálat befejeződött, az összes külső szakértői vélemény megérkezett, már a vizsgálatot lezáró határozatot szerkesztjük. Néhány napon belül nyilvános lesz - mondta Grabner Péter, a Magyar Energia Hivatal osztályvezetője.

A Magyar Energia Hivatal vizsgálatának eredményét több településen egyre türelmetlenebbül várják az emberek. Ezen múlik ugyanis, hogy az élelmiszercsomagokon túl kaphatnak-e egyéb kártérítést.