Fodor aláírná Bajnai szerződését

2009.03.31. 00:11
Fodor Gábor elmondta, hogy támogatja Bajnai Gordont, amennyiben az végrehajtja programját. Ha eltér tőle, az új választások kiírását fogják támogatni.

Fodor Gábor szerint teljesíthető Bajnai Gordon kérése, hogy az SZDSZ képviselői aláírják a miniszterelnök-jelölt által emlegetett szerződést; erről az SZDSZ elnöke hétfőn este beszélt a közszolgálati televízióban.

Még nincs szerződés

Természetes, ha támogatni kívánjuk Bajnai Gordon programját, akkor "mindenféle gond nélkül megtehető" ennek a szerződésnek az aláírása - mondta Fodor Gábor Az Este című műsorban. Kérdésre válaszolva hozzátette: eddig még semmilyen szerződést nem írtak alá.

Leszögezte: az aláírás arról szól, hogy az SZDSZ támogatja Bajnai Gordon programját.

A politikus emlékeztetett rá, hogy a miniszterelnök-jelölt azt szeretné, ha az MSZP és az SZDSZ parlamenti képviselői írásban vállalnák azt, hogy támogatják programját.

Mint Fodor mondta, Bajnai Gordon programja a Reformszövetség programjának alapjait, lényegét tartalmazza. Ennek kapcsán a politikus ismételten leszögezte, hogy bár Bajnai Gordon programját támogatják, az SZDSZ nem lép be a kormányba.

Célok

Arra a kérdésre, hogy az SZDSZ támogatása meddig lesz érvényben, a liberális párt elnöke azt mondta: a liberálisok három célt tűztek maguk elé. Egyrészt legyen új miniszterelnök, másrészt jöjjön létre egy szakértői, válságkezelő kormány, harmadrészt pedig olyan program mentén jöjjön létre az új kormány, amely a Reformszövetség programján alapul.

"Tegnap erre garanciákat kaptunk" - fogalmazott, majd hozzátette: ha e három cél megvalósítható, akkor "oda fogunk állni" a kormány mögé, ám az mindegy, hogy milyen formában.

Fodor Gábor hangsúlyozta, ha a három feltétel közül valamelyik nem teljesül, akkor az SZDSZ célja, hogy előrehozott választások legyenek Magyarországon.