A PDSZ elvenné a fizetésekből a 700 ezer fölötti összeget

2009.04.03. 18:35 Módosítva: 2009.04.03. 18:43
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint mindenkinek, aki bruttó hétszázezer forintnál többet keres, le kellene mondania fizetése efölötti részéről. Aki ezt nem teheti meg, az fizesse be ezt az összeget közhasznú célokra - közölte Kerpen Gábor, a PDSZ elnöke pénteken.

Mindenki, aki a minimálbér tízszeresét meghaladó összeget, mintegy bruttó hétszázezer forintot keres, az ezen felüli részről mondjon le, vagy fizesse be a szegények javára, közhasznú célokra, javasolja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ).

A javaslat a parlamenti képviselőkre, minisztériumi szakemberekre, a munkáltatói szövetség tagjaira egyaránt vonatkozik - mondta Kerpen Gábor a szakszervezet vezetője.

A szakszervezet azt követeli, hogy Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt teljes egészében vonja vissza "csomagját", az ugyanis a szolidaritás minimumát sem tartalmazza, s csak megszorító elemek vannak benne, mondta Kerpen.

A miniszterelnök-jelölt elképzeléseivel mintegy 8 százaléknyi keresetet venne ki a közszféra dolgozóinak zsebéből.

A PDSZ eddigi követeléseit kiegészíti a 13. havi illetmény megtartásával és a táppénz összegének megőrzésével, s kezdeményezi, hogy az egységes közszolgálati sztrájkbizottság kezdjen azonnali egyeztetést a helyzetről - mondta Kerpen Gábor.