Lekapcsolták a villanyt a vagyonkezelőnél

2009.04.07. 16:05
Összesen mintegy 400 millió forinttal adósa különböző társaságoknak a Pécs Holding Zrt., az önkormányzat vagyonkezelő cége. Többek között a helyi áramszolgáltatónak is tartozik, aki holding egyik épületében ki is kapcsolta az áramot.

Tartozásai miatt kikapcsolta kedden az áramot a szolgáltató a pécsi önkormányzati vagyonkezelő, a Pécs Holding Zrt. egyik épületében. „Tény, hogy a cégnek vannak fizetési zavarai, de valami félreértésről lehet szó, mert a múlt héten is teljesített a szolgáltató felé, amely most felszólítás nélkül kapcsolta ki az áramot, kommentálta az ügyet Varga Péter.

A Pécs Holding Zrt. vezérigazgatója szerint leghamarabb hetvenkét óra múlva indulhat újra a szolgáltatás a Megyeri úti ingatlanban, ahol az áramszünet nagy problémát nem okoz, mert az épület a vagyonkezelő közterületi és útrészlegének ad otthont, s ezen osztályok munkatársai szinte állandóan terepen dolgoznak.

A vezérigazgató azt nem tudta megmondani, hogy a Pécs Holding mennyi pénzzel adósa az áramszolgáltatónak, csak azt, hogy mintegy 400 millió forint lejárt határidejű tartozásuk van összességében. Varga szerint változást a bevételek fokozása és ingatlanok értékesítése hozhat, de megítélése szerint a jelenlegi gazdasági válságban nehéz ingatlanokat eladni. Valószínű, hogy a cég a jövőben olyan épületeinek is új gazdát keres, melyeket eddig csak bérbe adott.