Megint lemondásra kérték Hunvaldot

2009.04.09. 19:38 Módosítva: 2009.04.09. 19:44
A fővárosi szocialisták nem biztosak abban, hogy az előzetesben lévő politikushoz eljutott a korábbi kérés.

Az MSZP budapesti elnöksége és Fővárosi Közgyűlés szocialista képviselői újabb levélben kérték Hunvald Györgyöt, Erzsébetváros előzetes letartóztatásban lévő polgármesterét, hogy mondjon le fővárosi önkormányzati képviselői mandátumártól - mondta az MSZP budapesti elnöke. Burány Sándor hozzátette: továbbra is bíznak a képviselő ártatlanságában, ám a fővárosi költségvetés elfogadása érdekében mégis erre a lépésre kérik őt.

A fővárosi szocialista elnökség és a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői egy héttel ezelőtt már eljuttatták levelüket Hunvald Györgyhöz, de arra egyelőre nem érkezett válasz. Még azt sem lehet tudni, hogy a február 12-én előzetes letartóztatásba helyezett polgármester kézhez kapta-e a levelet.

Hunvald Györgyöt különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, társtettesként, bűnszervezet tagjaként, elkövetett csalással és más bűncselekményekkel gyanúsítják. A gyanú lényege, hogy a polgármester tudott a kerületben zajló, ingatlaneladásokkal összefüggő csalásokról, és állítólag segített is bennük.