Kilencmilliós végkielégítés jár Gyurcsánynak

2009.04.15. 15:45
Gyurcsány Ferenc, Göncz Kinga, Szilvásy György és Veres János jogosult végkielégítésre, illetve a kormányszóvivői iroda szerint juttatásra, mivel ők voltak egy évnél tovább a kormány tagjai. Gyurcsány a neki járó kilencmillió forintot jótékony célra ajánlja fel.

Gyurcsány Ferencnek és három, távozó miniszterének jár végkielégítés a vonatkozó szabályok szerint. A kormányszóvivői iroda szerint ugyanakkor ez a központi államigazgatási szervekről, valamint a kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvény szerint nem végkielégítés, hanem juttatás, ami azoknak jár, akik több mint egy évig voltak a kormány tagjai.

A három miniszter és a volt kormányfő hat havi illetménnyel megegyező juttatásra jogosult. Göncz Kinga, Szilvásy György és Veres János fejenként bruttó 7 777 800 forintot kap, Gyurcsány Ferencnek pedig 9 044 400 forint jár.

A kormányszóvivői iroda tájékoztatása szerint a leköszönt miniszterelnök eddigi gyakorlatához tartva magát a végkielégítést (vagy juttatást) is jótékony célra ajánlja fel.

A távozó miniszterek közül Szűcs Erika, Gyenesei István és Molnár Károly kevesebb mint egy évig voltak a kormány tagjai, így nekik nem jár juttatás.