Emberekkel beszélt Zuschlag a becsempészett telefonokon

2009.04.16. 10:02
Az elsőrendű vádlott cellájában talált mobiltelefonok vizsgálatával folytatódott csütörtökön a Zuschlag-per. Kiderült, hogy a volt szocialista képviselő emberekkel beszélt a telefonokon, amikben el volt mentve a másodrendű vádlott otthoni száma.

Folytatódott a Zuschlag-per a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon, ahol az elsőrendű vádlott cellájában talált mobiltelefonok híváslistájának vizsgálatáról számolt be Fodor Endre tanácsvezető bíró a csütörtöki tárgyalási nap kezdetén.

A Zuschlag János és két további fogvatartott cellájában talált három mobiltelefon vizsgálata, azaz a beérkezett szakértői vélemények és a híváslisták alapján a bíróság megállapította, hogy a telefonok Zuschlag János felesége és édesanyja, valamint egy harmadik személy birtokában voltak korábban.

D  US20090416026

"A mobiltelefonban el volt mentve" Lados István másodrendű vádlott otthoni telefonszáma, mondta a bíró. Azt is elmondta, hogy "a vizsgálat szerint három azonosítható személlyel történő kapcsolattartásra használták a telefonokat, akik kapcsolatba hozhatók az üggyel".

Zuschlag Jánost, az MSZP volt parlamenti képviselőjét bűnszervezet tagjaként, különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalással vádolja a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. Zuschlag az MSZP ifjúsági szervezeteit finanszírozta fiktív szervezetek által benyújtott pályázatok támogatásával.