Esztergom polgármestere beperelt egy bloggert

2009.04.22. 14:39
Meggyes Tamás 1 000 100 forintos kártérítést követel a szeretgom.hu egyik szerzőjétől, mert szerinte Bejó Gábor folyamatosan túllép egy határt.

Meggyes Tamás, Esztergom polgármestere személyiségi jog megsértése és kártérítés iránt pert indított a szeretgom.hu internetes oldal egyik bloggere ellen.

A felperes arra kérte a bíróságot, hogy az alperest kötelezze nem vagyoni kár jogcímén 1 000 100 forint megfizetésére.

A polgármester keresete szerint "a honlap egésze arra van kitalálva, hogy minden lehetséges módon kritizálja a város vezetését", azonban Bejó Gábor blogger "folyamatosan túllép egy határt a bejegyzéseiben, amelyek miatt mára már nem elsősorban kritikai, hanem inkább gyalázkodó jellegű meglátásai vannak a felperes értelmi színvonalával, továbbá munkásságának hasznosságával ... kapcsolatban".

Az esztergomi önkormányzatnál a hírt nem kívánták kommentálni, Meggyes Tamás polgármestert pedig több próbálkozás ellenére sem sikerült elérni.

Csak a Fidesz nem áll szóba velük

A perbe fogott Bejó Gábor elmondta, valóban nincs jó véleménnyel Esztergom polgármesterének tevékenységéről, azonban neki, mint közszereplőnek, ennél keményebb kritikát is el kell viselni.

A blogger rámutatott, korábban kiszivárgott egy a városvezetésnek készített, belső használatra szánt tanulmány, mely a szeretgom.hu-t és személyét Esztergom egyik véleményformáló tényezőjének nevezte.

"Az oldalon az összes városi ellenzéki szervezet, a Munkáspárttól a Jobbikig, illetve az MSZP-től a Magyar Önvédelmi Mozgalomig helyezett már el közleményeket, egyedül a Fidesz nem áll szóba velünk" - mutatott rá Bejó, aki hozzátette, hogy az esetet jelezte a Társaság a Szabadságjogokért nevű szervezetnek.