Szoftverhiba miatt nem jön az ösztöndíj

2009.04.23. 12:57
Több ezer diáknak késik az ösztöndíja, az a rész, amit a minisztériumnak kellett volna utalnia. Ott azt mondják, a diákok adatait egy új program kezeli, az romlott el, de azt ígérik egy héten belül utalják a pénzt. A minisztérium csak sajtóközleményben hajlandó reagálni.

A diákok hiába nézik a számlát. A tv2 híradása szerint lassan egy hónapja késik az ösztöndíj egy része.
Az a rész hiányzik, amit az oktatási minisztériumnak kellett volna utalnia.

Az úgynevezett bursa ösztöndíjról van szó, havi 5-6 ezer forint, azok kapjak, akik egyébként is rászorulnak. És nem csak nekik, de további 15 egyetem diákjainak tartozik a minisztérium.

Azt a válszt kapta az egyetem, hogy biztos a szoftverrel van gond. És nekünk is ezt mondták. Vagyis, hogy a diákok adatait áprilistól egy új program kezeli, ez romlott el, ezért nem jön a pénz lassan egy hónapja.

"Kellemetlen nekünk ez az egész, de én bízom benne, hogy napokon belül, vagy esetleg órákon belül megoldódik, és akkor utaljuk a pénzt" - mondta Borbély Csaba az egyetem oktatási rektorhelyettese.

Az Index megkereste a minisztériumot, de egyelőre nem kívántak reagálni a sajtóhírekre. A tárcánál azt ígérték, még csütörtökön közleményben foglalják össze az ösztöndíj üggyel kapcsolatos mondandójukat.