Az MSZP-nek meg Orbánból van elege

2009.05.02. 19:33 Módosítva: 2009.05.02. 19:39
Előzmény (1)
Gurmai Zita, az MSZP EP-képviselőjelöltje szerint a Fidesz elnöke belpolitikai csatatérré kívánja silányítani az európai intézményeket.

Gurmai Zita EP-képviselőjelölt szerint Orbán Viktor a Fidesz budapesti EP-kampánynyitóján elmondott beszéde avítt volt és megosztó, és csak az derült ki belőle, hogy a legnagyobb ellenzéki párt a konfliktusexport programjával indul az európai parlamenti választásokon.

"Egy régi embert hallottunk, egy idejétmúlt, jól ismert beszéddel" – nyilatkozta Gurmai, aki szerint csak beszélni nem elég. „Amiből elég volt, az a válság, a megosztottság és a gyűlöletkeltés" - tette hozzá.

"Hisszük, hogy ebből a magyaroknak elege van, mert ez nem segít, hanem árt Magyarországnak, és elege van Európának is azokból a megosztó politikusokból, akik csak beszélni tudnak, de semmilyen érdemi programjuk nincs a válság kezelésére" - jelentette ki.

Gurmai Zita kiemelte, az MSZP a hatékony nemzeti érdekérvényesítés programját javasolja. Mint mondta, azok szavazatát várják június 7-én, akiknek elege van a konfliktusexportból, a megosztó mondatokból és a gyűlöletkeltésből.